krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

rb
rb
0 28.05.2020 13:25:28

DOVOLJ JE BILO, legenda se poslavlja! Igrišče je postalo kar naenkrat ...

Grega Wernig
Šmartno v boj za drugo ligo brez nekdanjega slovenskega reprezentanta? Vse tako kaže ...

Kot so pojasnili pri krovni zvezi, je vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2020/21 pravočasno vložilo vseh 16 klubov. "Vloge je na prvi stopnji obravnavala Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov na seji 26. maja 2020 in odločila, da se vsem prosilcem podeli licenca za 2. SNL. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS," so zapisali pri NZS.

V prvenstvu, predčasno končanem zaradi pandemije novega koronavirusa, so nastopali Koper, ki bo v prihodnji sezoni prvoligaš, Gorica, ki bo igrala dodatne kvalifikacije za preboj v prvo ligo, Beltinci, Bilje, Brda, Brežice Terme Čatež, Jadran Dekani, Roltek Dob, Drava Ptuj, Fužinar Vzajemci, Koroška Dravograd, Krka, Krško, Nafta, Kalcer Radomlje in Rogaška. 


Na mestih, ki vodita v nižji kakovostni razred tekmovanja, sta bila ob prekinitvi Rogaška in Koroška Dravograd, kar pomeni, da bi se morala preseliti v tretjeligaško druščino, toda o sestavi lig za prihodnjo sezono bo odločal še izvršni odbor NZS. Možnosti, da bi Korošci, pri katerih je med zimskim premorom predsedniški položaj zasedel nekdanji odlični branilec Marko Šuler, in zasedba iz zdraviliškega mesta ohranili drugoligaški status, so vendarle majhne. V vzhodni skupini je namreč na vrhu lestvice Šmartno, v zahodni pa Primorje, in po zadnjih informacijah si oba nekdanja prvoligaša želita napredovanja, zato bosta prav gotovo storila vse, da bi izpolnila vse zahteve licenciranja.

Pri 43 letih je rekel konec
Uradne potrditve še ni, zato pa ni skoraj nikakršnega dvoma več o tem, da se bodo Šmarčani novim izzivom naproti podali brez pomoči nekdanjega reprezentanta Zorana Pavlovića, ki se je jeseni na osmih tekmah dvakrat vpisal med strelce. "Ne gre več, igrišče je kar naenkrat postalo preveliko. Če bi mi kdo lahko posodil kakšen 'motorček', bi morda še šlo, tako pa …" je smehljaje pojasnil 43-letni velenjski bombarder in pristavil: "Povrhu vsega se zavedam zahtevnosti drugoligaškega tekmovanja, veliko je treba teči. Zame bi bil to prevelik zalogaj."

Članki iz rubrike