bogataš Dobra karma

Ob smrti z Zemlje ne bomo nič odnesli - nanjo ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

rb
rb
0 28.05.2020 13:25:28

DOVOLJ JE BILO, legenda se poslavlja! Igrišče je postalo kar naenkrat ...

Grega Wernig
Šmartno v boj za drugo ligo brez nekdanjega slovenskega reprezentanta? Vse tako kaže ...

Kot so pojasnili pri krovni zvezi, je vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2020/21 pravočasno vložilo vseh 16 klubov. "Vloge je na prvi stopnji obravnavala Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov na seji 26. maja 2020 in odločila, da se vsem prosilcem podeli licenca za 2. SNL. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS," so zapisali pri NZS.

V prvenstvu, predčasno končanem zaradi pandemije novega koronavirusa, so nastopali Koper, ki bo v prihodnji sezoni prvoligaš, Gorica, ki bo igrala dodatne kvalifikacije za preboj v prvo ligo, Beltinci, Bilje, Brda, Brežice Terme Čatež, Jadran Dekani, Roltek Dob, Drava Ptuj, Fužinar Vzajemci, Koroška Dravograd, Krka, Krško, Nafta, Kalcer Radomlje in Rogaška. 


Na mestih, ki vodita v nižji kakovostni razred tekmovanja, sta bila ob prekinitvi Rogaška in Koroška Dravograd, kar pomeni, da bi se morala preseliti v tretjeligaško druščino, toda o sestavi lig za prihodnjo sezono bo odločal še izvršni odbor NZS. Možnosti, da bi Korošci, pri katerih je med zimskim premorom predsedniški položaj zasedel nekdanji odlični branilec Marko Šuler, in zasedba iz zdraviliškega mesta ohranili drugoligaški status, so vendarle majhne. V vzhodni skupini je namreč na vrhu lestvice Šmartno, v zahodni pa Primorje, in po zadnjih informacijah si oba nekdanja prvoligaša želita napredovanja, zato bosta prav gotovo storila vse, da bi izpolnila vse zahteve licenciranja.

Pri 43 letih je rekel konec
Uradne potrditve še ni, zato pa ni skoraj nikakršnega dvoma več o tem, da se bodo Šmarčani novim izzivom naproti podali brez pomoči nekdanjega reprezentanta Zorana Pavlovića, ki se je jeseni na osmih tekmah dvakrat vpisal med strelce. "Ne gre več, igrišče je kar naenkrat postalo preveliko. Če bi mi kdo lahko posodil kakšen 'motorček', bi morda še šlo, tako pa …" je smehljaje pojasnil 43-letni velenjski bombarder in pristavil: "Povrhu vsega se zavedam zahtevnosti drugoligaškega tekmovanja, veliko je treba teči. Zame bi bil to prevelik zalogaj."

Članki iz rubrike