Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

rb
rb
0 07.05.2020 08:58:07

Bo kdo KLJUBOVAL odločitvi NZS? Trije še NISO sprejeli končne odločitve, ampak ...

NZS
Sezona v vseh nižjih ligah uradno še ni zaključena.

Izvršni odbor NZS je že 17. aprila sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Zaključila so se prvenstva v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U-15 za dečke, dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13, ter vsa tekmovanja v futsalu, prav tako pa sta zaključena Ženski pokal Slovenije in Mladinski pokal Slovenije.

Vsa tekmovanja so kakopak pod okriljem NZS, zato se je zastavljalo vprašanje, kaj to pomeni za lige v medobčinskih nogometnih zvezah. Sicer je res, da je vsaka MNZ pri svoji odločitvi avtonomna, a hkrati je bilo pričakovati, da bodo vse sledile stališču krovne organizacije, toda nekatere so si vendarle vzele nekaj časa za premislek. In zdaj pravzaprav ni več nikakršnega dvoma, da je sezone konec tudi v nižjih ligah.
Zadnja je takšno odločitev sprejela MNZ Murska Sobota. "Vsa dejstva kažejo, da se stanje v zvezi s koronavirusom ni umirilo do te mere, da bi se tekmovanja lahko nemoteno nadaljevala, zato je izvršni odbor MNZ Murska Sobota na korespondenčni seji soglasno sprejel sklep o koncu tekmovanj v vseh ligah MNZ Murska Sobota za aktualno sezono," je sporočil predsednik MNZ Murska Sobota in podpredsednik NZS Danilo Kacijan ter dodal, »da bo o načinu in sestavi lig odločal IO MNZ Murska Sobota, ki bo pri tem sledil usmeritvam in sklepom NZS«.

Že prej so takšno potezo povlekle MNZ Maribor, MNZ Celje, MNZ Gorenjska, MNZ Nova Gorica in MNZ Ptuj, lig pa še niso 'zaprli' v MNZ Ljubljana, MNZ Koper in MNZ Lendava, čeprav je jasno, da je le vprašanje dneva, kdaj bodo to storili. To navsezadnje zelo nazorno razkriva primer iz MNZ Lendava, kjer so med klubi opravili anketo o tem, kakšno je njihovo stališče glede nadaljevanja sezone, če bi bili seveda izpolnjeni vsi potrebni pogoji za vnovično igranje nogometa. Uradnih podatkov še ni, toda z več naslovov smo izvedeli, da je plebiscitarno mnenje, da nadaljevanje sezone v nastalih razmerah na silo nima smisla.

Članki iz rubrike