Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

skrito-v-raju, srečanje, oboževalci, igralci, aleja-sky Njena.si

Skrito v raju: Igralci takšne evforije niso ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 06.05.2020 17:10:12

TO JE TO: Kljub 130 tisoč okuženim je še ena od NAJMOČNEJŠIH evropskih lig DOLOČILA DATUM nadaljevanja sezone!

Profimedia
Slovenska ministrica za šport Simona Kustec je predstavila načrt in pogoje, pod katerimi se bodo začeli treningi v vseh športnih panogah v državi.

Nadaljnja navodila bodo prišla čez dva tedna, ko bi moralo biti dokončno jasno, kdaj oziroma ali se bo sploh nadaljevalo domače nogometno prvenstvo. Zato pa je natančen datum za nadaljevanje sezone določila še ena od najmočnejših evropskih lig.


To so namreč naredili Turki, kjer so tekmovanje ustavili 12. marca. V državi z dobrimi 80 milijoni prebivalcev so doslej potrdili skoraj 130 tisoč primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi katerega je uradno umrlo 3520 ljudi. V Turčiji bodo z ligo nadaljevali 12. junija, končala pa se bo 26. julija.

"Med epidemijo smo ves čas razmišljali o varnosti turškega nogometa. Trudili smo se po najboljših močeh, da ne bi prizadeli naših klubov. Ves čas smo bili v stiku z ministrom za šport, pogovarjali smo se z nižjeligaši, prvoligaši, Uefo in Fifo. S podporo vseh institucij v državi tako želimo končati sezono. Imamo načrt, zdravje pa je še vedno naša prioriteta, tako da ves čas sodelujemo z ministrstvom za zdravje in zdravstvenimi strokovnjaki," je razložil predsednik turške nogometne zveze Nihat Ozdemir, ki je dodal, da bo finale lige prvakov, tako kot je predvideno, gostil Istanbul. Ta naj bi bil na sporedu avgusta.

Članki iz rubrike