nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
4 07.05.2020 07:21:55

UAU! Legendarni nogometaš MARIBORA nesebično pomagal VISOKO NOSEČI udeleženki nesreče!

Grega Wernig
Včeraj v popoldanskih urah (okrog 17.30) je v štajerski prestolnici prišlo do lažje prometne nesreče, ki se je zgodila v neposredni bližini priljubljene Pohorske kavarne.

Po pisanju maribor24.si naj bi bila v prometni nesreči udeležena noseča ženska in kolesar. Kot je zapisal omenjeni medij, naj bi ženska stala med bočno parkiranimi avtomobili nasproti kavarne, ko je stopila na cesto. V tistem trenutku naj bi mimo pripeljal kolesar, ki je trčil vanjo. Ob trčenju naj bi obe osebi padli na tla in se poškodovali, oba naj bi tudi prepeljali v UKC Maribor. Prometno nesrečo so za maribor24.si potrdili tudi na Policijski postaji Maribor, kjer o podrobnostih niso želeli govoriti. "Glede stopnje poškodb in drugih okoliščin nesreče bo več znanega jutri (danes, op. p.)," je mariborskemu spletnemu mediju dejala Anita Kovačič Čelofiga iz PU Maribor.

mertelj gw
Grega Wernig

Zgodba pa ima tudi zelo zanimivo športno konotacijo. Ravno v času nesreče se je namreč blizu Pohorske kavarne sprehajal zdajšnji nogometaš Triglava in legenda vijoličastih Aleš Mertelj, ki živi v štajerski prestolnici. Skupaj s svojo soprogo sta korakala ob vznožju Pohorja, ko sta zagledala neprijeten prizor dveh poškodovanih oseb. Po besedah naših očividcev naj bi bil ravno nekdanji mariborski podkapetan tisti, ki je prvi obema priskočil na pomoč. Med drugim je stekel v Pohorsko kavarno po obkladke, obrisal nekaj krvi s kolesarja in pomagal visoko noseči ženski, ki naj bi bila v veselem pričakovanju dvojčkov. Mertelj, znan kot nogometaš izjemno širokega srca, je z obema poškodovancema počakal do prihoda reševalcev in tako še enkrat dokazal, zakaj ga navijači vijoličastih tako zelo spoštujejo. Še vedno, tudi zdaj, ko je nogometaš Triglava, je Mertelj deležen stoječih ovacij vsakič, ko pride pod Kalvarijo. Povsem zasluženo. Kapo dol.

Članki iz rubrike