mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
1 19.04.2020 16:26:03

Se bo DARE VRŠIČ UPOKOJIL? Njegov odgovor ne pušča NIKAKRŠNEGA DVOMA, hkrati dodaja: Za HČERKO sem rekreativec!

Aleš Cipot
Nekdanji slovenski reprezentant je spregovoril tudi o svoji prihodnosti.

Dare Vršič dneve v izolaciji z družino preživlja na Obali. "Nekatere stvari seveda manjkajo, pogrešamo jih, ampak kaj hočemo. Tako pač je, s tem se je treba sprijazniti, medtem pa uresničujem individualni program vadbe, aktiven sem vsak dan. Razmere seveda niso najboljše, vendar je spodbudno vsaj to, da tek po asfaltu za zdaj ni pustil posledic. Ni nikakršnih manjših poškodb, kar mi je všeč, vaje za moč pa opravljam na domači terasi," je povedal izkušeni vezist koprskega drugoligaša.

Pričakovali bi, da se sam težko odpravi na trening in se mora vedno znova prepričevati, da to preprosto mora storiti. "Ne, s tem nimam težav. Večji zalogaj se je ustrezno organizirati."

Kako, zakaj? "Bolj težko je najti čas, da lahko štiriletnega sina pustim eno uro samega. Tudi žena Katja rada trenira in je vedno na voljo hčerkama Inaji in Ilari, da jima pomaga pri šolskih obveznostih, pri pouku na daljavo. Po kosilu, ko Dalen zaspi, po navadi najdem čas, da opravim predvideno vadbo, ki mi zares ne predstavlja problema. Uživam v telesni aktivnosti, po vsakem treningu se počutim odlično, kdaj pa kdaj sta na sporedu tudi dva na dan," je pojasnil Dare Vršič in razkril, da je najbolj zagnana vendarle osemletna Ilari. "Trenira gimnastiko. V zdajšnjih razmerah se določene elemente uči in jih izpopolnjuje ob pomoči videa, nakar je treba skrbeti še za izboljšanje telesne pripravljenosti. Daljši tek, kratke in hitrejše razdalje, vaje za moč in še bi lahko našteval. Verjemite, vsega skupaj približno pet ur na dan. Da, lahko bi rekel, da sem zanjo rekreativec," se je nasmejal prvi zvezdnik Bonifike.

Star je 35 let, septembra jih bo dopolnil 36, pri tej starosti se številni igralci že spogledujejo z upokojitvijo. Nekdanji reprezentant pač ne. "Nisem še v stanju, da bi me po vsakem treningu kaj bolelo. Vedno kaj drugega. Tega pri meni ni, počutim se odlično, in dokler bo tako, bi še rad igral. Nisem se še zalotil med razmišljanjem, da bom zdržal še eno sezono in se potem poslovil. V nogometu uživam. Uživam v tekmah in treningih in za zdaj nisem zaznal, da bi moje telo začelo kakorkoli popuščati. Ne pošilja mi tovrstnih signalov."

Potemtakem ni nujno, da je Koper zadnji klub, kot so prepričani mnogi. "Želim si, da bi bil Koper moj zadnji klub, verjamem pa, da aktualna pogodba še zdaleč ni zadnja. Ne, zadnje še nisem podpisal," je Dare Vršič poln energije.

Članki iz rubrike