mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 01.04.2020 09:20:40

Kaj se dogaja v SLOVENSKEM KLUBU? Znižanje plač, UPOR SLAČILNICE, ali kaj tretjega?

Reuters
Predsednik je napovedal 30-odstotno znižanje plač, a medtem so na Bonifiki naredili korak nazaj.

"Razumeti morajo, da mora klub preživeti, mi pa, da morajo preživeti oni in njihove družine. In tudi bodo. Oni so moja odgovornost, prav tako kot klub, v katerega sem močno vpet. Prav gotovo preveč, da bi se ob težavah, ki se nam obetajo, preprosto umaknil, kot bi se bržčas kdo drug, ki s Koprom ni tako povezan," je pred dnevi povedal Ante Guberac, ko je razkril, da so se v vodstvu kluba odločili, da bodo igralci do nadaljnjega prejemali 30 odstotkov nižje plače. "To je za zdaj predlog, ki smo ga predstavili igralcem. Verjamem, da bodo razumeli," je pristavil prvi mož kanarčkov.


Klubi odvisni od igralcev, igralci od klubov

Vmes so se v nogometnih krogih pojavila namigovanja, da se je slačilnica v vsaj manjši meri uprla, pri tem pa je nadvse zanimivo, da tudi vodilni možje kluba o tem ne govorijo več na glas. Je torej na Bonifiki počilo? Po naših informacijah vendarle ne; molk glede rezov naj bi bil posledica pritiskov Spinsa v želji, da bi sindikat, igralci in klubi našli skupno rešitev, ki bi pomagala ublažiti krizne čase. Samostojne akcije niso zaželene in bojda je to edini razlog za tišino o nižanju plač.
"O tem v tem trenutku ne morem govoriti," je bil skrivnosten Ante Guberac, ko smo želeli izvedeti kaj več. "Kaj smo ali bomo naredili, naj vendarle ostane naša stvar. Tega ne bom komentiral, ampak vem, da imamo fante, ki dobro vedo, kaj pomenijo nastale razmere. Ko iščemo okrepitve, je pomemben dejavnik tudi značaj igralca in prepričan sem, da so v naši slačilnici takšni, ki bodo prepoznali, kaj je dobro tako za klub kot zanje. Klubi so odvisni od igralcev, igralci pa od klubov. Eno brez drugega ne gre, prav tako kot ne brez dogovora; oboji moramo preživeti in tako se moramo odzvati. Toda res ne pričakujem nikakršnih težav in zagotavljam, da bomo vse skupaj izpeljali brez nezadovoljstva. Ne, nezadovoljnih ne bo, prav tako ničesar ne bomo naredili enostransko, to je popolnoma jasno," poudarja prvi mož vodilnega drugoligaša.

Članki iz rubrike