Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ba
ba
3 01.04.2020 08:18:48

STOJANOVIĆ o (pravem) razlogu, zakaj NI VEČ SELEKTOR, in o tem, kaj je na MARAKANI govoril v najtežjih trenutkih

Jurij Kodrun
Ljubljanski strokovnjak dneve izolacije preživlja v domačem okolju.

Slaviša Stojanović si je 1. marca v živo ogledal 162. večni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom, ki se je na Marakani razpletel brez golov, po vrnitvi domov pa je nameraval v Ljubljani ostati zgolj krajši čas. Moral bi se namreč odpraviti na pogovore za novi trenerski izziv, ampak ... "Zaradi nastalih razmer sem moral vse zaustaviti," je v pogovoru za Sportski žurnal razkril Slaviša Stojanović, ki dneve v izolaciji preživlja v slovenski prestolnici. "Vsake tri ali štiri dni grem malce ven. V trgovino in do bližnjega gozda, da se nadiham svežega zraka."
Pred kratkim je ljubljanski strokovnjak postal nekdanji selektor Latvije, ki je kvalifikacije za evropsko prvenstvo sklenila s presenetljivo zmago nad Avstrijo – resda v tekmi brez tekmovalnega naboja. "Zamenjalo se je vodstvo zveze, nisem privolil v nižjo plačo in tako smo se razšli. Naredili smo korak naprej; v Izraelu smo igrali zelo dobro, premagali smo odlično Avstrijo. Zame je veliko zadoščenje, da je v anketi na eni od nogometnih spletnih strani v Rigi 70 odstotkov ljudi menilo, da bi moral ostati," je za beograjski športni časnik pojasnil Slaviša Stojanović, ki v karanteni kdaj pa kdaj zavrti film tudi nazaj. "Z mamo sva ravno pred dnevi gledala gole iz šampionskih sezon Domžal in Crvene zvezde. Uf, koliko je bilo lepih ... Na nekatere sem tudi pozabil. Na tak način znova doživljam pomembne preizkušnje."
Z rdeče-belimi z Marakane je naslov prvaka osvojil v sezoni 2013/14, njegov takratni varovanec Miloš Ninković pa je pred kratkim zatrdil, da največ zaslug gotovo pripada trenerju, ki je imel na svojih plečih največje breme. Hkrati mu je namenil veliko lepih besed o človeških in trenerskih vrednotah. "Ko sem gledal ta video, so se mi orosile oči. Malo si 'podajamo' žogo. Igralci zame govorijo, da sem najzaslužnejši, jaz pravim, da so oni, dejstvo pa je, da sem imel skupino neverjetno karakternih fantov. Klub na finančnem in organizacijskem področju ni bil dober, vendar smo izvlekli vse. Tedaj sem jim rekel, da je pomembno, da se bomo imeli o čem pogovarjati, ko se srečamo. Denar pride in odide."

Članki iz rubrike