kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.10.2019 21:01:19

To, kar se je dogajalo v FAZANERIJI, so si drznili napovedati le redki

Martin Metelko
Prekmurski nogometni hram je bil prizorišče zelo zanimivega dvoboja.

Slovenska ženska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021 v Murski Soboti izgubila proti evropskim prvakinjam Nizozemkam z 2:4 (1.1). Izbranke Boruta Jarca so se predstavile v odlični luči in prav gotovo so le redki pričakovali, da se bodo izrazitim favoritinjam tako enakovredno postavile po robu.  Slovenijo naslednja preizkušnja čaka v torek, ko bo v Kocaeliju igralA proti Turčiji.

Jarc je tekmo začel v postavi Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Kaja Eržen, Kaja Korošec, Dominika Čonč, Mateja Zver, Pamela Begić, Špela Kolbl in Lara Prašnikar. V nadaljevanju so dobile priložnost še Lana Golob, Sara Makovec in Lara Ivanuša.

slovenija zenske mm
Martin Metelko
Slovenke so izvrstno odprle obračun, saj so povedle v 11. minuti, ko je odbito žogo po strelu Prašnikarjeve v mrežo pospravila kapetanka Zverova. V 28. minuti so svetovne podprvakinje izid izenačile, med strelke pa se je vpisala najboljša strelka Nizozemske, 23-letna Vivianne Miedema, ki je dosegla že svoj 64. zadetek na 84. reprezentančni tekmi.


V 47. minuti so gostje povedle, ko je zadela Lineth Beerensteyn, toda borbene Slovenke se niso vdale, temveč izenačile v 68. minuti, ko je Lara Prašnikar podala v globino do Kaje Korošec, ki je sama pritekla pred vratarko gostij in jo premagala za 2:2.

Deset minut pozneje pa so Nizozemke spet povedle, zadela je Sherida Spitse, ki je na 4:2 povedla v 83. minuti, ko je s prostega strela z več kot 20 metrov zadela desni zgornji kot slovenskih vrat.

V kvalifikacijah skupaj nastopa 47 ekip, Anglija je kot gostiteljica že uvrščena na EP. Nanj se bodo neposredno uvrstili zmagovalci devetih kvalifikacijskih skupin in tri najboljše drugouvrščene ekipe. Preostalih šest drugouvrščenih ekip čakajo dodatne kvalifikacije.

Skupina A:
Turčija - Estonija 0:0
Slovenija - Nizozemska 2:4 (1:1)
Kosovo - Rusija (preloženo)

Lestvica:
1. Nizozemska 3 3 0 0 14:2 9
2. Rusija 2 2 0 0 5:0 6
3. Slovenija 3 1 0 2 7:5 3
4. Kosovo 2 1 0 1 2:5 3
5. Turčija 3 0 1 2 0:5 1
6. Estonija 3 0 1 2 0:11 1

Članki iz rubrike