Jan Zon van Dorsten Svet24.si

FOTO: Družina je devet let ginila v kleti. To je ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 17. oktobra

karma Svet24.si

Je karma res naša neizbežna usoda?

vodnjak Svet24.si

Podtalnica polna strupov: prebivalci lahko ...

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

_MG_9830 Njena.si

To je 'zakuhala' Tanja Žagar

kmetija-2019 Njena.si

Grozljivo kričanje prestrašilo sosede slavne ...

ba
ba
0 04.10.2019 20:12:34

MARIBOR – MURA? Številka 30.500 je SPOŠTOVANJA VREDNA

Grega Wernig
Vsi dozdajšnji štajersko-prekmurski derbiji po vrnitvi Mure med elito so bili odlično obiskani, tokratni ne bo izjema.

Obeta se spektakel. Takšne in podobne napovedi je najpogosteje slišati v pričakovanju štajersko-prekmurskega spopada pod Kalvarijo. O tem, da bo kulisa imenitna, ni niti najmanjšega dvoma, prav tako kot ga ni o tem, da bodo Ante Šimundža in njegovi varovanci spet imeli zelo glasno podporo; zgodila se bo še ena prekmurska invazija na Ljudski vrt. Tako kot je zdaj že v navadi, bo črno-belo obarvana severna tribuna, sodeč po zanimanju za vstopnice na ravnici pa ne bi bilo pretirano presenečenje, če bi bila v soboto zvečer nabito polna.

Ozračje bo derbiju primerno, a to nikakor ni presenečenje, ker je bilo takšno na vseh dozdajšnjih tekmah po vrnitvi Mure na prvoligaško prizorišče – vijoličasti in črno-beli so se v tem obdobju za točke udarili petkrat. Skupno se je na njih zbralo zavidljivih 30.500 gledalcev, ali v povprečju 6100 na vsaki preizkušnji. Številka je vsekakor spoštovanja vredna, navsezadnje je višja od kapacitete Fazanerije, ki je v prvi četrtini prvenstva v četrtem krogu gostila prvi spopad v tej sezoni; zasedenih je bilo 4100 sedežev.

Še precej več pa jih je bilo na prvem derbiju prejšnje sezone, ki je bil hkrati prvi v 1. SNL po več letih. V Ljudskem vrtu je bilo 5800 gledalcev, nakar je v 11. krogu razprodana Fazanerija pokala po šivih. Na tribunah se je nagnetlo pet tisoč ljudi, vendar je pri tem treba dodati, da je imel soboški stadion takrat tudi še stojišča, kar je zdaj že preteklost. Nato se je na premieri drugega dela prvenstva zgodil znameniti dvoboj pod Kalvarijo, ki ga je zaznamovala selitev Prekmurcev v štajersko prestolnico; vroči obračun je spremljalo 10.600 gledalcev, zadnji spopad v prejšnjem prvenstvu pa jih je v Fazanerijo privabil 5000.

Članki iz rubrike