Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 04.10.2019 18:20:50

ZLATKO ZAHOVIĆ pred prihajajočo preizkušnjo: Imate to NESREČO, da smo VAŠI TEKMECI! Čutim, DA BO TAKO ...

Martin Metelko
Najboljši strelec slovenske izbrane vrste optimistično pričakuje nadaljevanje kvalifikacij.

Ta konec tedna bodo v središču pozornosti klubska dogajanja, nakar se bo začelo odštevanje do nadaljevanja kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga na sončni strani Alp po veličastnih zmagah nad Poljsko in Izraelom pričakujemo nadvse nestrpno. Matjaž Kek in njegovi izbranci se bodo v prihajajočem ciklu udarili z Makedonijo v gosteh in z Avstrijo v Stožicah, najprej je že prihodnji četrtek na vrsti gostovanje v Skopju.

Popolnoma jasno je, da slovensko izbrano vrsto čaka izjemno zahtevno delo. Gostitelji so izjemno optimistično razpoloženi ob spoznanju, da bi se z zmago na lestvici izenačili z Janom Oblakom in soigralci ter se enakovredno vključili v boj za Euro.

Zahtevnosti naloge se zaveda tudi Zlatko Zahović, ampak … "V Skopju pričakujem zmago Slovenije. Toda težko zmago," je za spletno stran gol.mk povedal najboljši strelec slovenske reprezentance.

"Slovenija se je ubadala z zamenjavo generacij in povsem normalno je, da gre za proces. Zlasti v državi z dvema milijonoma prebivalcev. Nujno smo potrebovali in čakali na dober, na sijajen rezultat, da bi dobili potrditev, da delamo dobro ter seveda za samozavest. To nam je uspelo proti Poljski in zdaj smo zelo nevarni. Slovenija v kvalifikacijah nikoli ni favorit, vendar pričakujem, da se bo uvrstila na prihajajoče evropsko prvenstvo. Smo konkurenčni, čutim to," je nadaljeval športni direktor Maribora in nato v Makedonijo poslal jasno sporočilo: "Malo je možnosti, da bi to uspelo Makedoniji. Ker ima to nesrečo, da je njen nasprotnik Slovenija. Imamo več kakovosti, v preteklosti smo že bili na treh velikih tekmovanjih. V tem trenutku pa smo kot lev, ki se je prebudil. Imamo več izkušenj, odlikuje nas ekipni duh, vendar poudarjam, da zelo spoštujem makedonsko zasedbo, ki je konkurenčna v teh kvalifikacijah. Makedonija je od nekdaj imela vrhunske igralce in spada med države, ki mi je po talentu in razmišljanju zelo blizu. Darko Pančev je legenda, kralj, najboljši klasični napadalec, ki sem ga kadarkoli videl," je dejal Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike