Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
0 04.10.2019 18:42:44

'Našli' smo NIKA LORBKA. Maribor ali Mura? MOJ KLUB je …

Grega Wernig
Kaj se dogaja z Nikom Lorbkom? To je vprašanje, ki si ga zlasti navijači Mure v zadnjem obdobju zastavljajo dokaj pogosto. V prejšnji sezoni je bil morda celo ključni mož črno-bele zasedbe, po prestopu v Belgijo pa se je za njim izgubila tako rekoč vsaka sled. Zakaj? Čemu? Kaj je razlog? Triindvajsetletni vezist je zdaj pojasnil svoj trenutni status v Saint-Gilloisu.

Bilo je 25. maja, ko je Nik Lorbek odigral zadnjo uradno tekmo v dresu Mure. V zadnjem krogu prejšnjega prvenstva proti Celju, ko so si Prekmurci z remijem 1:1 zagotovili nastop v kvalifikacijah za ligo Europa. In bilo je 25. septembra, ko je 23-letni vezist prvič po slavju v polni Fazaneriji spet odigral uradno preizkušnjo. Tokrat v opravi belgijske drugoligaške ekipe Royale Union Saint-Gilloise, ki je bila v šestnajstini finala pokalnega tekmovanja na svojem stadionu s 3:0 boljša od Verlaina. Vmes so minili natanko štirje meseci, v tem času pa se je kakopak dogajalo in zgodilo marsikaj.


Tudi mene je presenetilo

Glavni igralec zgodbe je z muraši krenil v priprave na novo sezono, a je njen začetek izpustil, saj se je med zaključnim odštevanjem do dolgo pričakovanega izziva na mednarodnem prizorišču poškodoval. Razočaranja ni skrival, nakar se je lahko tolažil z nepričakovanim prestopom v Belgijo. Saint-Gilloise se je sicer za njegove storitve zanimal že takrat, ko je na klopi sedel Luka Elsner, toda trenutek je bil vsekakor nepričakovan. Ker je pogodbo z novimi delodajalci podpisal sredi okrevanja, preglavice pa so bile vse prej kot nedolžne, si pravzaprav nihče ni drznil natančno napovedati, kdaj se bo vrnil na igrišče. "Moram priznati, da je to presenetilo tudi mene, hkrati mi zaupanje, ki so mi ga izkazali, pomeni zares veliko. Ogromno! Pogovarjali smo se o tem, da me potrebujejo na daljši rok, da so me pripravljeni čakati, in to neizmerno spoštujem. Po najboljših močeh si bom prizadeval, da bi se jim za takšen odnos čim lepše oddolžil," je povedal Nik Lorbek.

lorbek mura gw
Jurij Kodrun
Ne smem pretiravati


Kot smo že omenili, je medtem debitiral v dresu novega kluba, ampak že na naslednji tekmi ga spet ni bilo v kadru. Ni jih bilo malo, ki so pomislili, da si je morda obnovil poškodbo … "Ne, ne gre za to. Na srečo. Priložnost sem dobil na pokalni preizkušnji, naslednja prvenstvena pa je bila na sporedu že zelo kmalu. Oziroma prehitro, saj na takšen ritem še nisem pripravljen. Ne smem pretiravati, poleg tega gre ekipi v bojih za točke zelo dobro, bori se za vrh in prvo mesto po prvem delu bi bilo izjemno pomembno. Ni razloga za pretirane menjave, trener si takšnega tveganja ne sme privoščiti. Ni ravno dovolj prostora za igralca, ki se vrača po poškodbi. In ta povrhu še ni povsem pozdravljena. Kdaj pa kdaj še vedno začutim bolečino in tako naj bi bilo še nekaj časa, vendar sem potrpežljiv. Vsekakor sem dovolj potrpežljiv in prepričan sem, da bo sčasoma vse prišlo na svoje mesto."

Takšen, kot so mi ga predstavili

Zdravniški pregledi po prihodu v Bruselj so razkrili, da je bila poškodba celo še hujša, kot se je zdelo. "Ugotovili so, da je bil poškodovan tudi živec, zato sem tri tedne preživel na rehabilitaciji v Genku," je pojasnil Nik Lorbek, ki se je v novem klubu dobro znašel. "Vse je v najlepšem redu, vsi so me sprejeli na najboljši možni način; tako soigralci, s katerimi se zelo dobro razumem, kot vsi drugi v klubu, ki je odlično organiziran, ambiciozen in hoče delati korake naprej. Je takšen, kot so mi ga predstavili pred podpisom pogodbe. Res sem zadovoljen, spoznal pa sem tudi njegovo bogato zgodovino, saj je stadion del kulturne dediščine."

Privajanje na življenje v evropski prestolnici bržčas prav tako ni bilo prevelik zalogaj. "Ne živim v Bruslju, ampak 40 minut izven mesta, v bližini našega vadbenega centra, kar mi najbolj ustreza,« je pojasnil Nik Lorbek in dodal, da je do zdaj slišal številne pohvale na račun nekdanjega trenerja ekipe Luke Elsnerja. »O njem govorijo z izbranimi besedami. Zelo so bili zadovoljni z njegovim delom ter seveda z rezultati in privoščijo mu, da bi bil uspešen tudi v Franciji."

Rezultat? Ne, ne ... Hitro se lahko opečeš

Naš sogovornik je še vedno v rednih stikih z nekdanjimi soigralci. "Normalno, da je tako, na tekočem sem z vsem dogajanjem. Težko mi je zaradi Alena in njegove poškodbe. To je zanj hud udarec, pred njim je težko obdobje, ampak to je preprosto treba premagati, zdržati in se vrniti. In sploh ne dvomim, da mu bo uspelo."
Nik Lorbek in Alen Kozar sta v prejšnji sezoni v črno-belem sestavljala enega boljših tandemov zadnjih zveznih igralcev, na jutrišnjem derbiju v Ljudskem vrtu na igrišču pa torej ne bo nobenega od njiju. Oba bosta zgolj opazovalca; prvi bo dogajanje na igralni površini spremljal s tribun, drugi z razdalje. Član Saint-Gilloisa se je konkretnejši napovedi izognil. "Da bi napovedal rezultat oziroma zmagovalca? Ne, to pa ne, pri takšnih stvareh se lahko hitro opečeš. Bo pa tekma gotovo zanimiva in na visoki ravni. Obe ekipi sta kakovostni in v dobrem trenutku. Pravšnji čas je za takšen dvoboj in verjamem, da bodo gledalci uživali. Številni gledalci; kulisa bo gotovo derbiju primerna."
In kateri je klub Nika Lorbka – Mura ali Maribor? "Zdaj sem bolj navezan na Muro. Nogometno mi je dala več, a sem hvaležen tudi Mariboru za vse, kar mi je dal pred tem."

Članki iz rubrike