Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jb
jb
1 13.05.2019 11:56:34

Po derbiju še ena 'VELIKA ZMAGA' Olimpije nad Mariborom! Odločil je na videz NEPOMEMBEN ŽREB!

Jurij Kodrun
Znano je, kje bodo na finalni tekmi pokala v Celju nastanjeni navijači obeh klubov.

30. maja bo v Celju na sporedu finalna tekma slovenskega pokala. Nasprotnika pa … Večna rivala! To bi moral biti spektakel, to bo vsekakor obračun, na katerem se bodo kresale iskre. Pa tudi obisk bi moral biti zelo dober, če ne že odličen. Vsekakor večji od celjskih standardov, za katere je tamkajšnji stadion občutno prevelik. Kapaciteta stadiona Z'dežele znaša 13.059, v povprečju je na domačih ligaških tekmah Celja po 1196 gledalcev. Na finalu pokala bi jih moralo biti neprimerno več, tudi za navijaško vzdušje bi moralo biti dobro poskrbljeno. Kakopak po zaslugi Green Dragonsov in Viol.

LJUBLJANČANOM 3000, MARIBORČANOM 1500
Ob tem se seveda poraja vprašanje: kako si bodo razdelili prostor na stadionu? Kot smo izvedeli, je Nogometna zveza Slovenije že sprejela odločitev o tem. Ključen pa je bil na prvi pogled povsem nepomemben žreb o tem, kdo bo na tekmi "gostitelj" in kdo "gost". V paru bo prva zapisana Olimpija, to pomeni tudi, da je njenim organiziranim navijačem pripadla severna tribuna. Ali po domače: če tekmo gledate z glavne (vzhodne) tribune, je to tista na vaši desni strani. Torej pokrita, katere del so tudi poslovni, trgovski in gostinski objekti. Ta sprejme 3000 gledalcev. Za Green Dragonse bo torej prostora več. Violam je pač pripadla južna tribuna. Ta je manjša od severne, saj sprejme 1500 gledalcev, in je za nameček še nepokrita. V primeru dežja tam torej ni ravno prijetno spremljati tekem …

Za konec še podatek, ki ni nepomemben: Nogometna zveza Slovenije bo s prodajo vstopnic začela 16. maja, torej v četrtek. Na voljo bodo na spletni strani krovne organizacije, prav tako jih bosta v obtok dala oba finalista.

122-5-celje stadion
Navijači Olimpije bodo na pokriti severni tribuni, Viole bodo nanje gledale z južne.
Martin Metelko

Članki iz rubrike