mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 13.05.2019 08:59:32

SAJ NI RES, PA JE! Slovenski drugoligaš v slogu Liverpoola in Tottenhama! (video)

Jurij Kodrun
Prejšnji nogometni teden sta zaznamovala epska preobrata v polfinalu lige prvakov, Korošci pa se lahko pohvalijo z izjemnim podvigom na nižji ravni. Ne, ni fraza, da v nogometu nič ni nemogoče.

Po 27. prvenstvenem krogu na drugoligaškem prizorišču se je podoba vrha lestvice malce spremenila. Bravo je sicer še naprej na vrhu, a se je moral za zmago na razmočeni igralni površini v Vipolžah močno potruditi, toda za Ljubljančane je seveda najpomembnejše, da so osvojili ves izkupiček. Še zlasti ob spoznanju, da Sežancem v najstarejšem slovenskem mestu to ni uspelo, ekipa iz prestolnice ima zdaj na vrhu tri točke naskoka.

Tabor se je z Dravo razšel z izidom 1:1; Anton Rogina je z bele točke kmalu poskrbel za ptujsko vodstvo, Kraševce je pred porazom rešil najboljši strelec Papa Ibou Kebe.


Ptujski razplet so izkoristili Radomljani, ki so bili na svojem igrišču boljši od zadnjeuvrščenih Brežic in imajo na tretjem mestu le še dve točki manj od Sežancev, upanje za napredovanje v dodatne kvalifikacije je še vedno živo.


V največji meri pa so nase prav gotovo opozorili nogometaši Fužinarja, ki so gostovali v Dekanih. In bili v izgubljenem položaju, Primorci so namreč na odmor odšli z vodstvom 4:1. Ni ga bilo junaka, ki bi si v teh trenutkih drznil napovedati kaj drugega kot domačo zmago, toda v nadaljevanju se je razpletlo drugače. V slogu saj ni res, pa je! Kaj je med odmorom svojim varovancem govoril trener Mihael Bukovec, ostaja zavito v tančico skrivnosti, vendar je dejstvo, da so Korošci iz slačilnice pritekli povsem drugačni. Ter odločeni, da jim uspe nemogoče. Epski preobrat so začeli šele sredi drugega dela, nakar je začelo padati … Vse do 87. minute, ko je Nik Fasvald s svojim drugim golom zadel za končnih 4:5, drugi junak neverjetnega podviga zasedbe z Raven je bil prav tako dvakratni strelec Edi Horvat.

Značke: fužinar, dekani, 2.snl

Članki iz rubrike