Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
0 16.04.2019 11:18:05

Braziliji tokrat drugačna nagrada – pokal devetih vrednot

Mladi ambasadorji mednarodnega dobrodelnega otroškega projekta Nogomet za prijateljstvo so na stadionu Dragao v Portu podelili pokal devetih vrednot brazilski nogometni reprezentanci.

Pokal simbolizira devet vrednot projekta Nogomet za prijateljstvo – prijateljstvo, enakost, pravičnost, zdravje, mir, predanost, zmago, tradicijo in častnost. Podelitev pokala je potekala pred prijateljsko tekmo med Panamo in Brazilijo.

Dogodku so prisostvovali udeleženci preteklih turnirjev Nogometa za prijateljstvo: Swan Drame (13 let, Francija), Catarina Barata (13 let, Portugalska), Miguel Borges (19 let, Portugalska), Denis Aladev (13 let, Rusija). Mladi ambasadorji so generalnemu sekretarju Nogometne zveze Brazilije Walterju Feldmanu in tehničnemu direktorju brazilske nogometne reprezentance Diegu Netu predstavili zgodovino in pomen tega unikatnega pokala.


Mladi udeleženci programa Nogomet za vse so brazilsko nogometno reprezentanco prepoznali kot najbolj družbeno odgovorno izmed 32 reprezentanc, ki so sodelovale na FIFA Svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji. Brazilija je peta zmagovalka pokala devetih vrednot, ki so ga od leta 2015 osvojila moštva Barcelona (Španija), Bayern Munich (Nemčija), Al Wahda (Sirija) in Real Madrid (Španija).

Mednarodni dobrodelni otroški projekt Nogomet za prijateljstvo poteka pod okriljem Gazproma že od leta 2013, katerega glavni namen je promocija že omenjenih devetih vrednot. Udeleženci projekta so mladi igralci (fantje in dekleta, vključujoč otroke s posebnimi potrebami) in mladi novinarji, ki pokrivajo dogodke pod okriljem Nogometa za prijateljstvo. Zaključni dogodek letošnje izvedbe projekta bo potekal v Madridu med 28. majem in 2. junijem.

Članki iz rubrike