Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
5 04.01.2019 14:32:38

NEPRIČAKOVAN PREOBRAT! Pečečnik umaknil vlogo, a vložil novo zahtevo!

Ljubljanski župan Zoran Janković je imel prav, ko je dejal, da je prepričan, da podjetnik Joc Pečečnik ostaja pri projektu gradnje Bežigrajskega športnega parka (BŠP).

Janković je povedal, da se Civilna pobuda za ohranitev Plečnikovega stadiona v izvirni obliki, ki je v četrtek sporočila novico, da je družba BŠP umaknila vlogo iz postopka pridobitve okoljevarstvenega soglasja za gradnjo BŠP, prehitro veseli. Ob tem je tudi izrazil obžalovanje, da nekateri že deset let zaustavljajo projekt BŠP.

Njegova domneva se je izkazala za točno. Potem ko je na Agencijo RS za okolje (Arso) podal izjavo o umiku svoje vloge iz postopka pridobitve okoljevarstvenega soglasja za gradnjo Bežigrajskega športnega parka (BŠP), je investitor Joc Pečečnik pri ministrstvu za okolje in prostor vložil zahtevo za izdajo integralnega gradbenega dovoljenja, so navedli na ministrstvu.

Sprememba postopka

Pečečnik oz. družba BŠP, ki jo je ustanovil skupaj z ljubljansko občino in Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS), je zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja podala 20. decembra. Ministrstvo postopek vodi v skladu z določbami prenovljenega gradbenega zakona, ki je začel veljati lani. Gre za integralni postopek, v katerem sta združena postopek presoje vplivov na okolje ter postopek izdaje gradbenega dovoljenja.

V dosedanji ureditvi je moral Arso na zahtevo investitorja najprej izvesti samostojen postopek presoje vplivov na okolje po določbah zakona o varstvu okolja, ki se je končal z izdajo okoljevarstvenega soglasja. Soglasje je bil samostojen akt, zoper katerega je bilo moč vložiti pravno sredstvo, njegova pravnomočnost pa je bil pogoj za vložitev zahteve za izdajo gradbenega dovoljenja, za katero je bila pristojna bodisi upravna enota bodisi okoljsko ministrstvo, če je šlo za t. i. objekte državnega pomena.

Sedaj je za vse objekte z vplivi na okolje oziroma integralne postopke pristojno ministrstvo, z integracijo postopkov pa ne prihaja več do podvajanja dokumentacije in procesnih dejanj. Kot so zapisali na ministrstvu, zakon določa tudi rok za izdajo gradbenega dovoljenja pet mesecev od vložitve popolne zahteve, pri čemer rok ne teče v času pridobivanja mnenj in javne razprave.

Članki iz rubrike