reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
4 04.01.2019 10:17:57

HRVAŠKO-SLOVENSKI POK! Ste videli, kaj legendarni BOBAN očita ČEFERINU? Tako nogomet ne more ...

Hrvaška ikona Zvonimir Boban se je v odmevnem intervjuju močno spotaknil ob "slovensko" Uefo.

Drugi mož Fife Boban je nastopil na straneh današnje izdaje slovite italijanske La Gazzette dello Sport, Hrvat pa meni, da je precej zgrešena Uefina politika, ki jo ima slovenski predsednik te organizacije Aleksander Čeferin za eno ključnih. Namreč politika finančnega Fair Playa. Boban ocenjuje, da nogomet s to politiko ne more napredovati, saj je aktualni nadzor nad porabo denarja sicer koristen, a izrazito favorizira klube, ki so obogateli v nekih drugih časih.

Kot ocenjuje Boban, ni pravično, da so se pred leti lahko zgodili Chelsea, Manchester City in PSG, ki so se s pritokom kapitala čez noč spremenili v evropske velesile. Prav je, da Uefa te klube zdaj nadzoruje, ocenjuje Boban, a hkrati ni prav, da praktično ne dovoli, da bi se kdo tej druščini pridružil. "Fair Play je treba nujno popraviti, tako preprosto ne gre. Uefa se mora zavedati, da zavira razvoj," je Boban zelo jasno sporočil Čeferinu.

"Predstavljajte si vse klube v Evropi, ki imajo možnost priti do svežega kapitala in se dvigniti med evropske velikane, a se zaradi finančnega Fair Playa ne morejo. Te omejitve je treba odstraniti, saj bi pritok denarja poskrbel za več močnih klubov, to pa bi sistemu zelo koristilo. Morda bi se lahko dvignil Milan, za katerega sem nekoč igral, Inter ali kdorkoli drug. Zdaj se ne morejo dvigniti, Uefa to preprečuje," je prepričan Boban.     

Značke: boban, čeferin, uefa, fifa

Članki iz rubrike