saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

Christian Bale Svet24.si

Igralec se je zbal za svoje življenje, tega ne bo...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

ljubljana, drevored, sneg Svet24.si

Naslednje dni bo vreme povsem zimsko, celo na ...

Shuhada Davitt, Sinead O\'Connor Svet24.si

Sinead O'Connor mrzlično išče sina

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

nu
nu
2 04.01.2019 12:36:05

Dogaja se v SODNI PALAČI! Kam je izginilo 2,9 MILIJONA dolarjev od prestopa nekdanjega TRENERJA KOPRA?

M24.SI
Igralski prestop srbskega strokovnjaka, ki smo ga spoznali tudi na slovenskem prizorišču, še vedno dviga prah.

V preteklem obdobju so se v Kopru zvrstili številni trenerji, med njimi je bil tudi Milan Obradović. Srbski strokovnjak je slovensko zgodbo začel v Zavrču, kjer je bil pomočnik Slavka Matića, nato sta se skupaj preselila na Bonifiko, kjer je nekdanji igralec moskovskega Lokomotiva kmalu nasledil svojega šefa. In ravno njegov prestop v ruskega prvoligaša je dolgo dvigoval prah. Ter ga še vedno. Marsikaj je zavito v tančico skrivnosti, ki jih zdaj poskušajo razvozlati v sodnih palačah.

Nekdanji generalni direktor Obilića Dragiša Binić, ki je zdaj član IO Nogometne zveze Srbije, in nekdanji športni direktor tega kluba Jovan Dimitrijević sta bila obtožena zlorab pri prestopu Milana Obradovića, a je višje sodišče v Beogradu ugotovilo, da ni dokazov o tem, da sta storila očitano kaznivo dejanje. 

Tožilstvo se lahko na takšno odločitev pritoži, sicer pa ju obtožnica bremeni, da sta leta 2001 Milana Obradovića prodala moskovskemu Lokomotivu za 2,9 milijona dolarjev, nato pa nič ni bilo nakazanega na Obilićev račun. Sodeč po obtožnici sta to storila po naročilu lastnice Obilića in takratne predsednice Svetlane Ražnatović. Da, po navodilu priljubljene Cece ...

obradovic dw
Drago Wernig - TAKA
Tožilstvo sumi, da sta 2. julija 2001 v Moskvi sklenila dogovor o prestopu nekdanjega trenerja Kopra. Milijon dolarjev je bilo nato vplačanih na račun zasebnega podjetja v Bijelini, v nadaljevanju so gotovino predali lastnici kluba. Preostanek denarja je bil – tako pravi tožilstvo – nakazan na več zasebnih računov v tujini.

Dragiša Binić je obtožen zlorabe položaja odgovorne osebe, Jovan Dimitrijević mu je pri tem pomagal. V tem postopku sta bili prej tudi Svetlana Ražnatović in njena sestra Lidija Ocokoljić, ki sta s tožilstvom sklenili dogovor o priznanju kaznivega dejanja nezakonite prodaje 11 igralcev in odslužili kazen hišnega pripora, hkrati sta plačali milijonsko denarno kazen.

Članki iz rubrike