TAKA5928 Odkrito.si

S Tanjo Žagar ni samo plesal! Kaj je povezalo ...

toča, Poljanska dolina ob Kolpi Svet24.si

Bo toča res čedalje debelejša?

lady gaia Petisvet.si

Danes ob 22h: aktivacija podpore živalim na ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

William Harry Svet24.si

"Štiriperesna deteljica" se je dokončno razšla

DSC_7448 Njena.si

Slovenski športnik dahnil usodni 'da'

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca ganil s sinovo fotografijo

nu
nu
2 04.01.2019 12:36:05

Dogaja se v SODNI PALAČI! Kam je izginilo 2,9 MILIJONA dolarjev od prestopa nekdanjega TRENERJA KOPRA?

M24.SI
Igralski prestop srbskega strokovnjaka, ki smo ga spoznali tudi na slovenskem prizorišču, še vedno dviga prah.

V preteklem obdobju so se v Kopru zvrstili številni trenerji, med njimi je bil tudi Milan Obradović. Srbski strokovnjak je slovensko zgodbo začel v Zavrču, kjer je bil pomočnik Slavka Matića, nato sta se skupaj preselila na Bonifiko, kjer je nekdanji igralec moskovskega Lokomotiva kmalu nasledil svojega šefa. In ravno njegov prestop v ruskega prvoligaša je dolgo dvigoval prah. Ter ga še vedno. Marsikaj je zavito v tančico skrivnosti, ki jih zdaj poskušajo razvozlati v sodnih palačah.

Nekdanji generalni direktor Obilića Dragiša Binić, ki je zdaj član IO Nogometne zveze Srbije, in nekdanji športni direktor tega kluba Jovan Dimitrijević sta bila obtožena zlorab pri prestopu Milana Obradovića, a je višje sodišče v Beogradu ugotovilo, da ni dokazov o tem, da sta storila očitano kaznivo dejanje. 

Tožilstvo se lahko na takšno odločitev pritoži, sicer pa ju obtožnica bremeni, da sta leta 2001 Milana Obradovića prodala moskovskemu Lokomotivu za 2,9 milijona dolarjev, nato pa nič ni bilo nakazanega na Obilićev račun. Sodeč po obtožnici sta to storila po naročilu lastnice Obilića in takratne predsednice Svetlane Ražnatović. Da, po navodilu priljubljene Cece ...

obradovic dw
Drago Wernig - TAKA
Tožilstvo sumi, da sta 2. julija 2001 v Moskvi sklenila dogovor o prestopu nekdanjega trenerja Kopra. Milijon dolarjev je bilo nato vplačanih na račun zasebnega podjetja v Bijelini, v nadaljevanju so gotovino predali lastnici kluba. Preostanek denarja je bil – tako pravi tožilstvo – nakazan na več zasebnih računov v tujini.

Dragiša Binić je obtožen zlorabe položaja odgovorne osebe, Jovan Dimitrijević mu je pri tem pomagal. V tem postopku sta bili prej tudi Svetlana Ražnatović in njena sestra Lidija Ocokoljić, ki sta s tožilstvom sklenili dogovor o priznanju kaznivega dejanja nezakonite prodaje 11 igralcev in odslužili kazen hišnega pripora, hkrati sta plačali milijonsko denarno kazen.

Članki iz rubrike