serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

ro
ro
1 20.12.2018 12:06:22

KAJ SE DOGAJA? Je ŠEST MILIJONOV EVROV vreden projekt na ravnici OGROŽEN?

Gradbeni stroji še vedno niso zabrneli.

Že nekaj časa ni skrivnost, da je v Lendavi v načrtu sodobna nogometna akademija, za katero je oziroma bo sredstva namenila madžarska vlada. Gre za šest milijonov evrov vreden projekt, ki bo zrasel na območju med Termami Lendava in vasjo Trimlini. Zdaj že nekdanji župan Anton Balažek in predsednik Nafte Gabor Vegh sta 14. aprila podpisala pogodbo, ki zagotavlja približno pet hektarjev zemljišč, kar je bil eden od odločilnih korakov za začetek del, vendar gradbeni stroji še niso zabrneli.

Zakaj, kaj se dogaja? To je vprašanje, ki si ga zastavlja marsikdo na ravnici, izvedeli pa smo, da je zaradi manjših sprememb prvotnega načrta vse skupaj še vedno v fazi projektiranja. In dejstvo je, da se je predvideno dogajanje kar precej zavleklo, zaradi česar je bilo in je še vedno tako rekoč nemogoče preslišati namigovanja o tem, da bo velika zgodba morda padla v vodo, vendar odgovorni zagotavljajo, da je takšen scenarij izključen. In hkrati dodajajo, da se bodo globoko v prvem delu leta 2019 gradbena dela gotovo začela, čeprav je menda zelo težko dobiti tudi ustreznega gradbinca, vsi po vrsti naj bi bili namreč zasedeni ...

Po zadnjih podatkih bo kamp imel tri igrišča. Dve z naravno travo in enega z umetno, vse tri površine naj bi bile ogrevane, ob njih bodo kakopak spremljajoči objekti, ki bodo poskrbeli za visoko kakovostno raven akademije, s katero se bo Nafta postavila na infrastrukturni prestol na sončni strani Alp.

Članki iz rubrike