19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

ro
ro
1 20.12.2018 12:06:22

KAJ SE DOGAJA? Je ŠEST MILIJONOV EVROV vreden projekt na ravnici OGROŽEN?

Gradbeni stroji še vedno niso zabrneli.

Že nekaj časa ni skrivnost, da je v Lendavi v načrtu sodobna nogometna akademija, za katero je oziroma bo sredstva namenila madžarska vlada. Gre za šest milijonov evrov vreden projekt, ki bo zrasel na območju med Termami Lendava in vasjo Trimlini. Zdaj že nekdanji župan Anton Balažek in predsednik Nafte Gabor Vegh sta 14. aprila podpisala pogodbo, ki zagotavlja približno pet hektarjev zemljišč, kar je bil eden od odločilnih korakov za začetek del, vendar gradbeni stroji še niso zabrneli.

Zakaj, kaj se dogaja? To je vprašanje, ki si ga zastavlja marsikdo na ravnici, izvedeli pa smo, da je zaradi manjših sprememb prvotnega načrta vse skupaj še vedno v fazi projektiranja. In dejstvo je, da se je predvideno dogajanje kar precej zavleklo, zaradi česar je bilo in je še vedno tako rekoč nemogoče preslišati namigovanja o tem, da bo velika zgodba morda padla v vodo, vendar odgovorni zagotavljajo, da je takšen scenarij izključen. In hkrati dodajajo, da se bodo globoko v prvem delu leta 2019 gradbena dela gotovo začela, čeprav je menda zelo težko dobiti tudi ustreznega gradbinca, vsi po vrsti naj bi bili namreč zasedeni ...

Po zadnjih podatkih bo kamp imel tri igrišča. Dve z naravno travo in enega z umetno, vse tri površine naj bi bile ogrevane, ob njih bodo kakopak spremljajoči objekti, ki bodo poskrbeli za visoko kakovostno raven akademije, s katero se bo Nafta postavila na infrastrukturni prestol na sončni strani Alp.

Članki iz rubrike