sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 20.12.2018 12:00:19

Požeg Vancaš o Olimpiji, Mariboru in tujini: Saj ne boste verjeli, kakšen nasvet so mu dali v klubu!

Jurij Kodrun
Poletje in jesen sta bila za celjski tabor precej pestra. Dogajalo se je marsikaj, tako vzponi kot padci, na premor pa so se grofi odpravili kot peta ekipa lige. Dejstvo, da so imeli v zadnjem krogu možnost za osvojitev tretjega mesta, nekako nakazuje na to, da z doseženim niti ne morejo biti zadovoljni. Toda hiter pogled v poletno obdobje vendarle govori nekoliko drugačno zgodbo.

Proti vsem pričakovanjem so bili namreč prav Celjani tisti, ki so med prvoligaši najdlje čakali na prvo zmago v sezoni. Mnogi so jih v napovedih uvrščali v zgornjo polovico lestvice, oni pa se kar niso mogli sestaviti, da bi prišli do kompleta točk. Igre sploh niso bile slabe, daleč od tega, a zmage ni in ni bilo; zgodila se je šele v osmem krogu, veliko pozneje od pričakovanj. Sreča v nesreči je bila, da Celjani med čakanjem na zmago niso izgubljali, temveč so si na veliki večini preizkušenj z nasprotniki plen razdelili, tako da so točkovno gledano ves čas nekako ohranjali stik s tekmeci. Na koncu so vseeno uspeli zbrati dve točki več kot v enakem obdobju lani. Ključno ime zasedbe Dušana Kosića je Rudi Požeg Vancaš, za katerim je odlična polsezona, zelo zanimiv pa je tudi njegov pogled na dogajanje v preteklem obdobju. »Res je, da smo slabo začeli; moštvo je bilo prenovljeno in morali smo se prilagoditi spremembam. Ekipa je zelo mlada, zato je potrebovala nekaj kilometrov, da je pridobila samozavest. Nismo izgubili veliko tekem, vendar smo jih preveč končali z neodločenim izidom. Na nekaterih od teh bi morali zmagati, kar bi bilo povsem zasluženo, ampak to je nogomet. Na drugi strani pa smo včasih zmagali, ko je bil nasprotnik mogoče tudi boljši, tako da je naš trenutni položaj na koncu kar realen,« je razložil eden vidnejših posameznikov celotnega tekmovanja.

Tisti, ki so mi najbližje, delajo v moje dobro


V včerajšnji številki našega in vašega časopisa smo objavili zanimiv intervju z Brankom Veršičem, uradno koordinatorjem članskega moštva, ki opravlja tudi delo športnega direktorja. Med ljubitelji nogometa je povzročil kar nekaj razburjenja, ko je izjavil, da sta »za Rudija samo dve možnosti: ali tujina ali Maribor; Olimpija ne pride v poštev. Sicer si ga Ljubljančani želijo, vendar ga trenutno niso sposobni plačati.« Zato je bilo zelo zanimivo slišati, kaj si o tem misli glavni akter zgodbe. »Gospod Veršič mi o tem ni veliko govoril, rekel je, naj grem na počitnice in se spočijem, tako da ne vem, ali je bila ta želja Olimpije konkretna oziroma s čim konkretizirana ali ne. Verjamem pa, da tisti, ki so mi najbližje, tudi gospod Veršič, delajo v moje dobro, tako da mi bodo predstavili ponudbe, če bodo te seveda prišle,« je razložil Požeg Vancaš.

CELOTEN POGOVOR Z RUDIJEM POŽEGOM VANCAŠEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike