Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 19.09.2018 08:46:44

NEPRIČAKOVANA ODLOČITEV! Po Birkirkari na vročo slovensko klop, nasledil je nekdanjega reprezentanta

Vodilni možje kluba so se po drugem porazu odločili za zamenjavo trenerja.

Nogometaši Drave so v uvodnih sedmih prvenstvenih krogih na drugoligaškem prizorišču štirikrat zmagali, enkrat igrali neodločeno in dvakrat izgubili, kar je dovolj za drugo mesto na lestvici, Nafta ima na vrhu tri točke več.

Ptujčani so bili v pričakovanju začetka sezone v napovedih resda precej umirjeni, toda niti najmanjšega dvoma ni o tem, da imajo nadvse ambiciozne cilje in da jih zanima napredovanje med elito. Izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva ni slabo, toda hkrati je dejstvo, da zasedba iz najstarejšega slovenskega mesta v zadnjem času ni bila ravno prepričljiva, česar se je zelo dobro zavedal tudi trener. "Forma posameznikov in ekipe ni na želeni ravni," je priznal Simon Sešlar, a bržčas so bili le redki, ki so si drznili napovedati, da je njegov položaj ogrožen, ampak po zadnjem porazu z Ilirijo so se vodilni možje kluba odločili ukrepati. In sicer na način, da so se z nekdanjim slovenskim reprezentantom dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja, ki je trajalo nekaj več kot dve leti.

Znan pa je tudi že naslednik Simona Sešlarja, ki je prav tako presenečenje. Na včerajšnjem popoldanskem treningu je vodenje ekipe prevzel 40-letni Nikola Jaroš. Gre za hrvaškega strokovnjaka iz Varaždina, ki že vrsto let živi na Ptuju in je pri Dravi deloval v prvoligaških časih, ko je bil pomočnik Dražena Beska, nakar sta se skupaj preselila na Malto. Tudi na sredozemskem otoku je bil njegova desna roka, pri Birkirkari pa je po odhodu šefa dočakal priložnost, da se je prvič preizkusil v vlogi prvega trenerja. Zdaj bo torej poskušal cilje uresničevati z Dravo, debi na vroči klopi ga čaka v ponedeljek, ko bodo na ptujskem stadionu, ki bo ob koncu tedna gostil atletski miting, gostovale Radomlje.

Članki iz rubrike