Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.09.2018 23:28:33

UVOD v LP: Hat-trick za Messija in zmagi za slovenski vratarski dvojec

Jan Oblak
Profimedia
S tekmama skupine B med Barcelono in PSV ter milanskim Interjem in Tottenhamom se je začela nova sezona nogometne lige prvakov. Katalonci so na krilih treh golov Lionela Messija pričakovano premagali goste iz Eindhovna s 4:0, Inter pa Tottenham z 2:1. Z 2:1 je slavil tudi madridski Atletico Jana Oblaka pri Monacu.

Posebej slavnostno je bilo v Milanu, kjer je Inter po 2380 dneh spet zaigral v tem tekmovanju. Pri 34 letih je v njem debitiral tudi slovenski vratar Samir Handanović. Na koncu se je ta veselil zmage, saj sta za Inter zadela Mauro Icardi v 85. in Matias Vecino v sodniškem dodatku, pri Tottenhamu pa je bil uspešen le Christian Eriksen v 53. minuti.

Prvi gol v novi sezoni je dosegel stari znanec tega tekmovanja in za mnoge najboljši nogometaš sveta, Argentinec Lionel Messi, ki je dvoboj s PSV sicer končal s kar tremi zadetki. Zadel je v 31., 77. in 88. minuti za rekordni osmi "hattrick" v ligi prvakov. Četrti gol za Barco je v 74. minuti prispeval Ousmane Dembele.

Ob 21. uri pa so tekme začeli še v skupinah A, C in D. V skupini A je Brugge doma izgubil proti Borussii Dortmund z 0:1. Zmago Nemcem je zagotovil Christian Pulišić z zadetkom v 85. minuti. Na drugi tekmi skupine je Monaco doma gostil madridski Atletico Jana Oblaka. Slovenec je branil celo tekmo in se na koncu veselil zmage z 2:1. Za Monaco je v 18. minuti zadel Samuel Grandsir, za Atletico pa Diego Costa v 31. in Jose Maria Gimenez z glavo v 45. minuti.



V skupini C je bil izjemno razburljiv obračun Liverpoola in PSG, ki ga je s 3:2 v izdihljajih tekem dobil angleški predstavnik. Za Liverpool so bili uspešni Daniel Sturridge z glavo v 30., James Milner z bele točke v 36. in Roberto Firmino v 90. minuti, za Parižane pa Thomas Meunier v 40. in Kylian Mbappe v 83. minuti. Mbappe je postal četrti najstnik z zadetkom v treh različnih sezonah lige prvakov, pred njim je to uspelo Karimu Benzemaju, Bojanu in Obafemiju Martinsu. Domači nogometaš Trent Alexander-Arnold je v 87. minuti s prostega strela oplazil še vratnico. Na drugi tekmi sta se Crvena zvezda in Napoli razšla brez zadetkov kljub precejšnji premoči Italijanov.

v skupini D sta se Schalke 04 in Porto razšla z 1:1. Za Schalke je v 64. minuti zadel Breel Embolo, Porto pa je v 13. minuti zapravil prvo enajstmetrovko, ki jo je izvedel Alex Telles, v 75. minuti pa je drugo uspešno izvedel Otavio. Pri Portu je branil Iker Casillas, ki je postal prvi nogometaš z 20 sezonami v ligi prvakov. Galatasaray pa je igral proti moskovski Lokomotivi in jo ugnal s 3:0. Za Turke so zadeli Garry Rodrigues v deveti, Eren Derdiyok v 67. in Selcuk Inan z bele točke v 90. minuti. Papa Ndiaye je pri domačih v 87. minuti prejel drugi rumeni karton.

Preostale tekme 1. kroga bodo na sporedu v sredo.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike