Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 15.09.2018 10:53:01

PREDRZNO sporočilo slovenskega TRETJELIGAŠA: Nič nas ne more ustaviti, čakamo na VELIKANE. A enega si le ne bi želeli. Ne še …

Na Obali imajo na začetku sezone dovolj razlogov za zadovoljstvo.

Na uvodnih štirih tekmah osmine finala pokalnega tekmovanja, so bili nogometaši Brava na pragu največjega presenečenja, toda Mariborčani so se v Šiški vendarle izvlekli skozi šivankino uho, zato je najbolj odmeval uspeh Koprčanov. Tretjeligaš z Bonifike je na svojem igrišču izločil ambicioznega lendavskega drugoligaša, varovanci Damirja Milinovića so ga ugnali z 2:0. "Čakamo na velikane," se je po zmagi z Nafto smejalo športnemu direktorju kozličkov Bošku Županoviću, ki je že v pričakovanju dvoboja pokal od optimizma. "Verjamem, da smo sposobni napredovati v četrtfinale. Res močno verjamem," nas je prepričeval, dogajanje v sredo zvečer pa je razkrilo, da njegova samozavest ni bila lažna.

Da bi se ekipa, ki tekmuje v tretjem kakovostnem razredu, znašla med osmimi najboljšimi v pokalnem tekmovanju, ni ravno pogost pojav. "Osnovni namen ostaja uvrstitev med drugoligaše in ne dvomim o tem, da nam bo uspelo. Ni načina, da bi nas na tej poti kdo lahko ustavil, kar zadeva pokal, pa se zavedamo svojega položaja. Smo tretjeligaši in jasno je, da proti nikomur ne moremo biti favoriti, toda prav tako drži, da imamo dobro ekipo, in upam, da lahko presenetimo tudi v četrtfinalu. Nedvomno se bomo potrudili po najboljših močeh, da bi nam uspelo, niti eden od tekmecev ne bo mogel z gotovostjo trditi, da nas bo premagal."

Uspeh proti Nafti je, razumljivo, prinesel obilo dodatne energije. "To vsekakor, najbolj pa me navdušuje karakter, ki ga kaže ekipa. V prvem polčasu smo ob napadih Lendavčanov zelo trpeli, a smo zdržali in hkrati čakali na priložnost, v zadnjih 25 minutah pa smo eksplodirali," je z zadovoljstvom v glasu pripovedoval snovalec kadrovske politike na Bonifiki. In koga bi si na Obali želeli za naslednjega tekmeca? "Nimam posebne želje. Popolnoma vseeno mi je, vsakemu lahko zagrenimo življenje. A če že govorimo o tem, bi si najmanj želeli Maribor, do katerega imamo največje možno spoštovanje. Gre za vrhunsko organizirano ekipo z izjemnim značajem, kar so vijoličasti v preteklosti pogosto dokazovali, navsezadnje tudi v dvoboju z Bravom," je odvrnil Boško Županović, ki ga ne veseli le spoznanje, da je igralska zasedba na primerni kakovostni ravni: "Še pomembnejše je, da smo v organizacijskem ustroju prav tako naredili korake naprej. Vse je na svojem mestu in deluje, kot smo si zamislili. Tudi to govori o tem, kakšne so naše ambicije in da mislimo resno."

Članki iz rubrike