mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 15.09.2018 08:00:57

Matko Obradović IZLIL DUŠO! Maribor? Viole? Družabna omrežja? Moji grehi? TAKOLE JE!

Drago Wernig - TAKA
Novi vratar Mure in donedavni vratar Maribora je odkrito spregovoril v ekskluzivnem intervjuju za naše kolege pri Ekipi SN.

Pred dnevi ste prekinili pogodbo z Mariborom in z Muro podpisali enoletno pogodbo. Kako to, da ste se odločili za odhod iz štajerske prestolnice v Prekmurje?

Ko smo pri Mariboru začeli priprave, sem takoj videl, da nisem v prvem planu in da bom moral znova kdo ve kako dolgo čakati na priložnost. Zato sem začel iskati nov klub, kjer bi lahko napredoval. Imel sem nekaj ponudb tako iz tujine kot iz Slovenije, ampak tiste iz tujine niso bile tako fantastične, da bi se odločil za odhod. Da sem ostal v Sloveniji, je v največji meri vplivalo to, da iz nje nisem želel oditi s takšnim slovesom. Sami veste, kaj vse se je govorilo o meni. Nima pojma, ves čas se zafrkava, pijanec je … Takšne in podobne stvari. Zato sem želel najti klub v Sloveniji, zdravo okolje, v katerem lahko pokažem, kar še vedno mislim, da sem – eden najboljših vratarjev tukaj.

Zakaj Mura?

Kar nekaj slovenskih klubov se je zanimalo zame, toda po pogovoru s trenerjem Antejem Šimundžo sem se odločil, da odidem v Mursko Soboto. Šimundža mi je predstavil vizijo in ambicioznost kluba. Z njim sem sodeloval že v Mariboru, zato ga poznam. Vem, da gre za človeka, ki tisto, kar pove, tudi misli. Ko nekaj zagotovi, potem veš, da bo vse v najlepšem redu. Je ambiciozen, vem, da rad dela, in to mi ustreza. Opisal mi je moštvo in videl sem, da imajo res dobro, mlado ekipo. Jaz sem praktično najstarejši tam. (smeh)

V sredo ste debitirali v pokalu ob zmagi nad Rudarjem, v nedeljo vas čaka prvenstveni debi. In takoj domača tekma z Olimpijo. Se še spomnite svojega zadnjega dvoboja z Ljubljančani?

Seveda se spomnim, prva tekma pokalnega četrtfinala v prejšnji sezoni, izgubili smo 0:3. Naredil sem tisto veliko napako pri prvem zadetku. Kaj reči, napaka kot napaka ... Zgodila se je v nepravem trenutku, na največjem slovenskem derbiju. To je pač nogomet, lahko se zgodi vsakomur. Zgodilo se je Kariusu v finalu lige prvakov … Ne moreš nič. Lahko samo delaš naprej, treniraš, še naprej verjameš vase. Odmisliti moraš navijače, ki te pljuvajo, medije, ki te kritizirajo. Imeti moraš svojo začrtano pot, verjeti vase. Ne smeš preveč jokati.

Sami ste načeli temo, kako so na vas gledali mariborski navijači. Če se izrazimo precej blago, lahko rečemo, da so vam očitali nešporten slog življenja. Kako vi gledate na vse to? So bile kritike upravičene?

Ko sem prišel v Maribor, se nisem zavedal, v kako velik klub prihajam in kaj je to pravi profesionalizem, kako se je treba vesti. Če pogledam nazaj, sem sam kriv, da sem prišel na tako slab glas. Kar sem delal, ne spada v nogomet. Bolj kot nogometaš sem bil nekakšna rock zvezda, hollywoodski igralec. Tako sem živel. J*biga, vsakdo v življenju dela napake. Jaz sem iz svojih težav prišel močnejši in zdaj je čas za nov korak naprej.

Zakaj ste se odločili za takšno življenje? Ker je mladost norost ali ker je takšna vaša osebnost?

Nisem ...

CELOTEN IZPOVEDNI INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI ŠTEVILKE EKIPE SN. 

Značke: obradović, mura, maribor

Članki iz rubrike