Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 01.06.2018 14:54:19

TAKO so Mariborčani ZADALI UDAREC Ljubljančanom, tako so se maščevali za izgubo državnega naslova

www.alesfevzer.com
Po neuspehu v najbolj prestižnem tekmovanju - prvi slovenski ligi, so Mariborčani uteho našli nekje drugje, kjer so na kolena spravili Ljubljančane.

V Športnem parku Ljubljana Šiška sta se v sredo že šestič pomerili nogometni izbrani vrsti reprezentanc študentov Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru. Tokrat so se zmage veselili mariborski nogometaši, ki so bili boljši po izvajanju enajstmetrovk (8:7).

Na stadionu se je zbralo lepo število študentov, profesorjev in drugih privržencev nogometa. Prisotna sta bila tudi najvišja predstavnika obeh univerz, prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani, in prof. dr. Marko Jesenšek, prorektor Univerze v Mariboru. Skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič sta z začetnim udarcem odprla tradicionalno nogometno tekmo.

univerza maribor
Foto studio NORA


Navijače na tribunah so ogrevali člani akrobatske skupine Dunking Devils in z atraktivnimi zabijanji ustvarili vzdušje, ki je pripomoglo, da je v 20. minuti prvega polčasa Univerzo v Ljubljani v vodstvo popeljal Marcel Kene, študent Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Z rezultatom 1:0 se je končal prvi polčas. Edini zadetek v drugem polčasu je prispeval Mitja Križan, študent Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in izid izenačil. Napeto tekmo so odločili kazenski streli, natančneje kar osem serij enajstmetrovk. Piko na i je postavila obramba Uroša Polanca, vratarja mariborske ekipe.

Končni rezultat je bil 8:7 v korist nogometašev Univerze v Mariboru, kar je najvišji rezultat vseh medsebojnih dvobojev. Doslej sta največji univerzi v Sloveniji enkrat remizirali, trikrat so zmagali študenti Univerze v Ljubljani in skupaj z včerajšnjo tekmo dvakrat študenti Univerze v Mariboru.

Galerija

Članki iz rubrike