Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 19.04.2018 10:57:58

FRANC FRIDL odprl dušo: Pojasnil vam bom, če smo STRELJALI V MRTVE, zakaj SO slabi in SMO slabi ter zakaj lahko ZAJ**** le jaz

Grega Wernig
Trener Nafte po rekordni zmagi nad Zarico ni bil tako zadovoljen, kot bi marsikdo pričakoval.

Nogometaši Nafte so se na zaostali tekmi proti Zarici veselili rekordne zmage. Bilo je 9:0, a je hkrati vendarle treba dodati, da so Gorenjci v Lendavi zaigrali v močno okrnjeni zasedbi. V tako zelo okrnjeni, da so gostje od srede prvega polčasa imeli na zelenici le 10 mož, ker niso imeli zamenjave za poškodovanega igralca.

In tudi zato je slišati komentarje, da so naftaši 'streljali v mrtve'. So res? "Mar bi se naredili mrtve in ne bi igrali?" se je celo nekoliko jezno odzval Franc Fridl. "Če sem povsem iskren, so bili fantje po zadnjem domačem porazu z Radomljami malce jezni in odločeni, da se predstavijo v najboljši luči. Ampak to s tako imenovanim ’streljanjem v mrtve’, o katerem govorite, nima nikakršne zveze. Igralcem nenehno govorim, da moramo spoštovati vsakega nasprotnika, da ne smemo nikogar podcenjevati ali ga celo poniževati. Se norčevati iz njega. Vedno in povsod zahtevam maksimalen pristop z namenom, da vsak posameznik pokaže vse svoje sposobnosti. In tako je bilo tudi proti Zarici. Naj bi jim naročil, da ne smejo doseči gola? Ne, tega nisem želel," je pripovedoval trener Nafte.

Kljub rekordni zmagi v njegovem glasu ni bilo zaznati toliko zadovoljstva, kot bi ga pričakovali po izidu 9:0. Nekaj ga je tiščalo, nekaj mu je ležalo na duši. "Kot sem že dejal, so bili fantje po sobotnem porazu nekoliko jezni, a tudi razočarani zaradi odzivov okolice in krogov blizu kluba," je razkril Franc Fridl, ampak to je bil šele začetek. "Povedal vam bom, kaj me moti. Zelo moti. Ob zmagah poslušamo komentarje, da je bil nasprotnik slab, ko izgubimo, smo slabi mi. Nikakor ne pridemo do stopnje, na kateri bi nam priznali, da v bistvu kakovostno delamo in da temu primerno igramo. Da smo dobri. To je za zdaj za nas očitno nedosegljivo, le redki pa se spomnijo, kako je bilo pred nekaj meseci, pred začetkom sezone. Takrat smo gledali razpored tekem in se pogovarjali o tem, kje bi bilo mogoče osvojiti kakšno točko, danes pa smo po zgolj enem porazu kar naenkrat najslabši."

Nafta se je s 15. zmago v dozdajšnjem delu prvenstva zavihtela na drugo mesto na lestvici, prvoligaške sanje so vse močnejše. "V pričakovanju začetka sezone je bil osnovni namen postati stabilen drugoligaš, zdaj smo cilje spremenili. In mislim, da je to realno. Vemo, česa smo sposobni, poleg tega je nadvse pomembno spoznanje, da smo prišli v položaj, v katerem sami odločamo o svoji usodi. Mura je v veliki prednosti, drugega mesta pa nočemo več spustiti iz rok. To je zdaj naš cilj. Če nam morda ne bo uspelo, naj bo za to odgovoren trener. Potem bom krivec jaz, nikakor igralci, ki za želene dosežke dajejo celega sebe. To so počeli do zdaj in ne dvomom o tem, da bodo tudi v prihodnje. Če bo torej kdo zaje***, bo to trener," je sklenil Franc Fridl.

Članki iz rubrike