Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 01.02.2018 12:20:01

ANTE ŠIMUNDŽA: Tega nam nihče ne more vzeti in ne, tega nočemo skrivati. Pa tudi čudno ni ...

Aleš Cipot/Fotolens
Nogometaši Mure se zagnano pripravljajo na drugi del prvenstva, v katerem imajo en sam cilj; ostati na vrhu lestvice in si zagotoviti prvoligaški status.

Za vodilno ekipo na drugoligaški lestvici je uvodni del priprav, ki je minil po predvidenem načrtu in v dobršnem delu tudi pri severnih sosedih. Pisali smo že o tem, da črno-beli nogometne treninge opravljajo na stadionu v avstrijskem Stradnu, kar je za marsikoga vsaj malce čudno. "Ni čudno," se je odzval Ante Šimundža. Prenova igrišča z umetno travo v Fazaneriji namreč še ni dokončana, zato je bila potrebna selitev. "Na izvajalce ne moremo vplivati. Stvari so zdaj takšne, kot so, in prisiljeni smo se bili ustrezno odzvati. Ampak to ni moje področje, za to so odgovorni drugi, zato o tem ne bi pretirano razpredal. Moja naloga je skrbeti, da je ekipa čim boljša. Do odhoda v Turčijo bo pač treba malce stisniti, drugega nam ne preostane. Fantje so to odlično sprejeli, delo poteka nemoteno in tako kot smo si zamislili, seveda pa je najpomembnejše, da imamo na voljo odlične razmere," je nadaljeval mariborski strokovnjak na vroči soboški klopi.

Črno-beli so pred spomladanskim nadaljevanjem prepričljivo na vrhu lestvice in pravzaprav ga ni junaka, ki bi si drznil napovedati, da prvenstva ne bodo končali na vrhu. In kot novi prvoligaši, kar bi bila lahko za marsikoga precejšnja obremenitev. "Ne, takšne napovedi nas ne obremenjujejo, temveč nas motivirajo. Tudi sami ne skrivamo, česa si želimo, in to poudarjamo vse od prvega dne, odkar smo se lotili projekta. Popolnoma jasno je, kaj je naš namen, in menim, da je cilj tudi realno dosegljiv. To nas žene naprej, rezultati v prvem delu sezone so pozitivno vplivali tudi na samozavest. Jesenskih dosežkov nam nihče ne more odvzeti, a hkrati se zelo dobro zavedamo, da je pred nami še 13 kvalifikacijskih tekem. Zelo zahtevnih. A vztrajno sledimo svojim ciljem, smo ambiciozni in verjamem, da smo na dobri poti. Vsekakor imamo razloge za optimizem in verjamem, da nam bo uspelo. Neizmerno sem vesel, ko igralce tudi po drugem treningu v enem dnevu vidim nasmejane. Pripravljeni so se žrtvovati za uspeh kluba in svoje kariere, kar me prav gotovo navdaja z zadovoljstvom," je odločen nekdanji odlični napadalec.

Članki iz rubrike