Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
01.02.2018 08:30:17
Deli članek:

Vid BELEC brez dlake na jeziku o izključitvi: Posnetek me je ZGROZIL, Maribor pa je zame več kot le klub! (video)

Profimedia

Med slovenskimi igralci v serie A je največkrat v središču pozornosti prav gotovo Jojo Iličić. Goli, podaje ter takšne in drugačne mojstrovine gorenjskega virtuoza pri zahodnih sosedih pogosto odmevajo, zadnji konec tedna pa je italijanska nogometna javnost govorila o Vidu Belcu.

In se mu čudila! A ni hvalila njegovih čudežnih obramb, ampak je bila kriva nevsakdanja poteza. Nešportna poteza, s katero si je na tekmi Torino – Benevento (3:0) prislužil izključitev. Predčasno je moral z igrišča že po dobre pol ure dvoboja, potem ko je v svojem kazenskem prostoru odrinil in brcnil M'Bayeja Nianga. Sedemindvajsetletni Mariborčan se je v pogovoru za Ekipo SN spomnil neprijetnega dogodka in predstavil svojo resnico, prav tako je spregovoril o reprezentanci, Janu Oblaku, Mariboru, Jeanu-Claudu Billongu in še marsičem zanimivem.

Nogometaši Beneventa so v 22. krogu italijanskega prvenstva doživeli že 19. poraz. Torino je bil pred svojimi navijači boljši s 3:0, toda zaradi razmerja moči med ekipama rezultat nikogar ni pretirano vznemirjal. Namesto tega je dvoboj zaznamovala izključitev Vida Belca že v 33. minuti. Slovenski vratar je želel čim prej poslati žogo iz svojega kazenskega prostora in zaposliti soigralca v napadu, a ga je pri tem oviral M'Baye Niang. Senegalski reprezentant je to resda počel nepravilno, nakar je sledil šokanten odziv 27-letnega Mariborčana. Tekmeca je odrinil in ga med padcem brcnil v stegno, kar sodnikom ni ušlo, zato si je upravičeno prislužil rdeči karton in predčasno pot pod prho, njegova poteza pa je nemudoma postala spletna uspešnica.

Kakopak smo želeli izvedeti, kaj se je v nedeljo okrog pol štirih popoldne zgodilo s slovenskim reprezentantom, da si je privoščil takšno dejanje. "Hja, kaj se je zgodilo … Video tako ali tako kaže vse, mar ne? Je dovolj zgovoren," je odvrnil Vid Belec in v nadaljevanju zagotovil, da M'Bayeja Nianga, ki ima v dresu Torina status posojenega igralca Milana, ni brcnil namenoma. "Nikakor ne, niti po naključju. Ne, res ni bilo nikakršne namere. Moj edini namen je bil žogo poslati na levo stran nasprotne polovice igrišča, kjer je eden od soigralcev neoviran stekel v napad. To sem želel storiti čim prej, le to je bilo v mojih mislih. Ob tem me je nasprotnik oviral oziroma me odrinil, vendar v tistem trenutku žoge nisem izpustil, ampak sem želel na vsak način začeti protinapad, noga je šla nagonsko naprej. Če sem iskren, nasprotnega igralca nisem niti videl, ampak ko pogledaš video, je seveda jasno, da sem ga udaril. Kaj naj rečem? Ne, nisem ga?! Ampak ne, ni bilo namenoma. Niti približno."

Kot smo že omenili, je video postal spletna uspešnica, glavni igralec zgodbe pa si posnetka ni ogledal le enkrat. "Videl sem ga večkrat. Tudi zato, ker preprosto nisem mogel verjeti, kako je bilo vse skupaj videti. Imel sem popolnoma drugačno predstavo, ostal sem brez besed. In še danes nočem verjeti, kaj se je zgodilo. Ker to ni bil moj namen, to ni bil moj cilj, zato mi ni vseeno."

CELOTEN POGOVOR Z NOVOPEČENIM ČLANOM SAMPDORIE SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.