Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 29.01.2018 09:29:28

Nenavadna poteza Murašev! Slovensko elito lovijo z VSAKODNEVNIMI treningi v Avstriji in pojasnjujejo: V to smo bili prisiljeni, ker ...

Grega Wernig
Nekdanji prekmurski ponos, ki bi to spet rad postal, bo v drugi del prvenstva v drugoligaški druščini krenil s precejšnjim naskokom pred tekmeci.

Priprave murašev so v polnem zamahu, uvodna preizkušnja v tem pripravljalnem obdobju pa je predvidena za 30. januar, ko se bodo črno-beli v Radomljah pomerili s Šenčurjem. Sicer pa delo poteka po začrtanem programu, toda obenem je nadvse zanimivo, da vodilna ekipa na drugoligaški lestvici skoraj vsak dan vadi tudi pri severnih sosedih. Zalet za napredovanje med slovensko elito lovi v Avstriji. Tako rekoč njihova popoldanska pripravljalna baza je Straden, do katerega je iz Murske Sobote približno pol ure vožnje. Tam imajo na voljo odlično igrišče z umetno travo, ki ga imajo tudi v Fazaneriji in so ga obnovili, toda … "Dela še niso popolnoma zaključena. Da bi se to zgodilo, bi morala biti dnevna temperatura tri dni zapored 12 stopinj Celzija, zato smo se bili prisiljeni odzvati in poiskati nadomestno igrišče," je pojasnil Denis Rajbar. 

Kakšno rešitev bi bilo bržčas mogoče najti tudi v bližnji okolici. "Ne, nismo je našli, poleg tega je najem v Avstriji cenejši kot pri nas. Ne veliko, ampak je. Na voljo imamo ustrezne razmere, zelo kakovostno površino z umetno travo zadnje generacije. Če prej ne bo mogoče trenirati na naravni podlagi, bomo tam ostali do odhoda v Turčijo," je povedal podpredsednik in športni direktor Mure. Ante Šimundža in njegovi varovanci bodo vadbo v Murski Soboti in Stradnu kombinirali do 21. februarja, nakar se bodo preselili na osrednji del priprav v Belek.

Članki iz rubrike