Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2018 08:08:42
Deli članek:

SODNIŠKI MASAKER malčka!? Takole je zmagala VELIKA BARCA: gol z roko, obramba z roko in ... OFSAJD! (video)

Zmaga nad Alavesom je Barceloni komajda lahko v ponos. Ali pač?

Potem ko je velik del srečanja zaostajala z 0:1, je Barca na koncu slavila z 2.1. Toda kako ... Najprej je za izenačenje na 1:1 zadel Luis Suarez oziroma se je vsaj tako zdelo. Ob njegovem strelu je namreč žogo odločilno preusmeril Gerard Pique, ki pa je to storil z roko. Ne namenoma, pravijo nekateri, spet drugi trdijo, da je bilo tako odločilno, da namen ne igra nobene vloge. Presodite sami in se odločite tudi, ali bi sodnik to lahko videl. 

No, nobenega dvoma pa ni o tem, da bi moral videti dve drugi zadevi. Najprej je Barcelona do vodstva 2:1 prišla s sicer čudovitim prostim strelom Lionela Messija, ki pa ga sploh ne bi smelo biti. Pred prekrškom je namreč Paco Alcacer bil v - in to očitnem - nedovoljenem položaju. Kljub temu pa bi Alaves v zaključnih minutah še lahko prišel do izenačenja, toda usoden strel proti vratom je z roko ustavil Samuel Umtiti. 

Tako je, Francoz ni vratar, temveč spada med branilce, ki nimajo pravice igrati z roko. In čeprav bi se tudi tokrat morda lahko pogovarjali o nameri, so glasnejši tisti, ki pravijo, da je bila poteza preveč odločilna, roka pa v preveč nenaravnem položaju. Kakorkoli, če potegnemo črto, je bil Alaves oškodovan, sami pa se odločite kako zelo. Vse tri situacije, ki v Španiji močno odmevajo, si lahko pogledate spodaj.