Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2018 08:33:39
Deli članek:

Messi kot Cristiano? Argentinec v svojem slogu odgovoril na vprašanje: Šesta zlata žoga? Takole vam povem ...

vszi

Barcelona je sinoči po zvrhani meri sreče in sodniških odločitev v njeno prid prišla do zmage proti čvrstemu Alavesu, po tekmi pa je blestel predvsem Messi.

Kolegi pri španskih medijih so namreč izračunali, da je Messi dosegel natanko 4000. gol, odkar so odprli njihov objekt Camp Nou, kar se je zgodilo pred 60. leti. 

Messi pa je v času igranja za svoj klub prispeval 7,7 odstotkov golov, vključno z asistencami pa je bil udeležen pri natanko 10. odstotkih zadetkov na tem objektu.

Po koncu dvoboja z Alavesom (2:1) so ga novinarji povprašali, kaj mu pomeni več, ali naslovi z Barcelono ali šesta zlata žoga

Reuters

"Velikokrat sem že povedal, da moj cilj ni zbiranje individualnih nagrad, ampak čim več ekipnih trofej. Po možnosti kar vse."

"Upam, da bomo zaključili sezono na najboljši možni način. Menim, da smo na pravi poti, čeprav je pot še dolga. Vsako sezono imamo iste cilje: osvojiti vse, kar je mogoče," se je Messi požvižgal na šesto zlato žogo. No, vseeno bi bilo zadoščenje najbrž kar veliko, če bi nagrado dobil pred svojim večnim tekmecem Cristianom Ronaldom, čigar prioritete se vendarle malce razlikujejo, ali pa tega vsaj ne taji.