Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
09.07.2016 09:50:18
Deli članek:

Neverjetna zgodba: Kako so milijoni pobegnili iz Zavrča

Drago Wernig - TAKA

Kar nekaj hrvaških reprezentantov bi utegnilo v bližnji prihodnosti zamenjati klubske barve. Med njimi je Marko Rog iz Dinama, ki je bil tudi član izbrane vrste na Euru v Franciji, kjer ga je selektor Ante Čačić v ogenj poslal proti Španiji. Napoli za njegove storitve ponuja pravo bogastvo, nekoč pa je ta mladenič treniral z nogometaši Zavrča ...

Bilo je pred nekaj več kot dvema letoma, ko je Josip Golubar na trening Zavrča pripeljal mladeniča iz Nedeljanca, majhnega kraja iz okolice Varaždina. "Je obetaven nogometaš, velja ga preizkusiti," je bilo priporočilo izkušenega napadalno usmerjenega vezista. In fant se je pridružil vadbi pod taktirko Viktorja Trenevskega in se je potil v Halozah. "Nekaj ima," je bila ocena makedonskega trenerja, alfi in omegi kluba pa je bil še bolj všeč. "Hiter, prodoren, mlad, delaven, skromen. Takšne imam najraje, zato sem takratnemu pomočniku trenerja Željku Orehovcu naročil, naj se s predstavniki nižjeligaškega Varaždina dogovori za prihod v naš klub in uredi vso potrebno dokumentacijo. Njemu zato, ker odlično pozna tamkajšnje okolje," se danes spominja Miran Vuk.

ČAKAL SEM, PA NIČ
Toda naposled obetavni mladenič nikoli ni zaigral v dresu Zavrča. In ne govorimo o komerkoli, temveč o Marku Rogu, ki bo kmalu dopolnil 21 let. Da, o tistem nogometašu Dinama, za katerega naj bi Napoli ponujal pravo bogastvo. Mediji pri zahodnih sosedih poročajo, da naj bi bil italijanski velikan modrim pripravljen odšteti 12 milijonov evrov. Morda se naposled vse skupaj ne bo uresničilo, a kakorkoli se bo zgodba razpletla, je dejstvo, da se je 20-letni hrvaški reprezentant znašel med velikimi ribami prestopnega roka.

Reuters
KER SO POZABILI

Zakaj potemtakem v Zavrču z njim niso sklenili pogodbe? Sliši se nerazumljivo. "Jaz sem vmes zbolel, nekaj časa sem bil odsoten, poleg tega sem čakal, kdaj bomo fanta registrirali. Tega nisem dočakal, nakar sem čez nekaj časa v medijih zasledil, da je podpisal pogodbo s Splitom, od koder je potem prestopil v Dinamo. Ko sem se vrnil v klub, me je kakopak zanimalo, kaj se je zgodilo," je pripovedoval prvi mož Zavrča. Zelo zanima tudi nas. "V klubu so malce pozabili nanj. Vmes je prenehal obiskovati tudi treninge in preprosto jim je ušel iz glave. Tako Željku Orehovcu kot drugim. To je edini razlog, da ni zaigral za nas. Da, tudi to se dogaja," je razkril Miran Vuk.

Danes se v Halozah bržčas tolčejo po glavi. "Seveda mi je žal, ker ni zaigral v dresu našega kluba, a se hkrati zelo dobro zavedam spoznanja, da bi to njegovo kariero obrnilo v drugo smer. In da danes bržčas ne bi bil v tem položaju. O njem se ne bi pogovarjali tako, kot se pogovarjamo danes. Toda v tolikšni meri, kot mi je žal zato, ker ni igral pri nas, sem zaradi njega tudi vesel. Res me veseli, da je v nogometu tako uspel. Kot sem že dejal, je skromen, delaven fant in tudi zato mu privoščim iz srca. Tega najbrž ne veste, ampak Marko Rog in naš Lovro Cvek sta v Varaždinu edina, ki v mlajših selekcijah nista zamudila niti enega treninga. Če ga na trening niso mogli odpeljati starši, so na pomoč priskočili dedki, babice, strici, tete, sosedi ... Tudi to nedvomno razkriva odnos do dela in zato sem zanj res zelo vesel," je še povedal Miran Vuk.