Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2016 09:00:23
Deli članek:

Rudar razkril še tri okrepitve

vszi

Velenjčani so sestavili igralski mozaik za prihodnjo sezono.

V velenjskem prvoligašu so teden dni pred začetkom prvenstva sestavili igralski mozaik. Kot zadnji so pogodbe podpisali francoski osrednji branilec Jean Claude Billong, nekdanji kapetan Domžal Darko Zec ter hrvaški napadalec Bojan Vručina.

Dvaindvajsetletni Billong, ki se je treningom pridružil že na začetku priprav, je knapom obljubil enoletno zvestobo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Športno pot je začel v Franciji, med sezono 2014/15 se je iz Mantoisa preselil v ZDA, kjer je branil barve kluba New York Red Bulls, nazadnje je igral v portugalskem Leixoesu.

Darka Zeca ni treba posebej predstavljati, 27-letni branilec je z Domžalami osvojil štiri lovorike, in sicer naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in dva superpokala. Kar 194 cm visok nogometaš je v prejšnji sezoni odigral 23 tekem in dosegel dva gola, skupaj je v rumenem dresu odigral 189 tekem in dosegel 14 golov: "Občutki ob podpisu pogodbe so dobri. Že prvi dan so me vsi sprejeli odlično, od trenerja do igralcev, komaj čakam začetek prvenstva in tekme. Poznam večino ekipe, gre za kakovostno zasedbo in verjamem, da bomo odigrali dobro sezono ter naredili dober rezultat." 

Bojan Vručina je 31-letni napadalec, ki je večino tekem odigral v hrvaški prvi ligi, največ v dresu Slaven Belupa, med drugimi je nastopal tudi za nemški Duisburg in izraelski Hapoel iz Tel Aviva.