Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2016 19:13:16
Deli članek:

Neverjetna kitajska plača za smešnega izvajalca 11-metrovke

Na evropskem prvenstvu se je po nekaj dobrih predstavah osmešil, zdaj pa bodo Graziana Pelleja Kitajci prekrili z malodane neskončnimi milijoni.

Ni sicer zbudil toliko šal kot cepetanje Simoneja Zaze, je pa tudi Pelle zbudil ogromno pozornosti, ko je nemškemu vratarju Manuelu Neuerju najprej obljubljal 'panenko', nato pa žogo nespretno poslal v drugo galaksijo. Toda, Kitajcem je za to podrobnost očitno popolnoma vseeno.

Pelle, za katerim je solidna sezona pri Southamptonu, namreč odhaja na Daljni vzhod, kar pa samo po sebi ne bi bilo nič takega, tudi odškodnina v višini 13 milijonov funtov ne. Šokantna pa je plača. Shandong je Italijanu za vsako odigrano sezono pripravljen plačati neverjetnih 15 milijonov evrov.

Kitajci so v zadnjih mesecih že nakazali nekaj absurdnih plač in se podpisali pod nekaj prav tako absurdnih pogodb, toda zdi se, da gredo tokrat najdlje. Vse lepo in prav, nadvse povprečen nogometaš si takega dohodka po vsej verjetnosti ne zasluži, take pogodbe bi v evropskem nogometu utegnile podreti marsikaj.