Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.12.2015 14:59:51
Deli članek:

Nekdanji vratar Newcastle Uniteda se v bolnišnici bori za življenje

Reuters

Navijače angleškega nogometnega prvoligaša Newcastle Uniteda je šokirala vest o težavah njihovega nekdanjega ljubljenca.

Pavel Srniček ima za sabo nogometno kariero, ki se je nihče ne bi sramoval. V Ostravi na Češkem rojeni vratar je bil kar sedem let član Newcastle Uniteda, kasneje je igral tudi za Sheffield Wednesday, Brescio, Portsmouth in West Ham United. Odigral je 49 tekem za češko reprezentanco in velja za enega najboljših čuvaje mreže v zgodovini svoje države. Zato so bili njegovi rojaki jasno šokirani, ko je v javnost prišla informacija, da se 47-letnik v bolnišnici bori za življenje.

Srnicek, ki je bil med navijači Newcastle Uniteda izjemno priljubljen, je med tekom po gozdni poti izgubil zavest, predvidevajo, da zaradi zastoja srca. Upokojeni vratar, ki je pred tednom dni v Newcastlu predstavil svojo avtobiografijo, je imel srečo, da so ga še pravočasno odkrili – sicer 20 minut kasneje, pa vseeno. Z umetnim dihanjem so mu rešili življenje, nato je bil prepeljan v bolnišnico v Ostravi, kjer pa je v komi in v kritičnem stanju.