Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
19.01.2015 15:26:55
Deli članek:

Kennedyjev duh v Fazaneriji

Drago Wernig - TAKA

Mura je dobila novega predsednika, Damirja Banfija je nasledil Tomislav Knez.

V pričakovanju nadaljevanja sezone se je v Fazaneriji zgodil občni zbor, na katerem je soboški tretjeligaš dobil novo vodstvo. Dozdajšnjega predsednika Damirja Banfija je nasledil Tomislav Knez, ki je zaposlen v podjetju Zvezda Turizem, in je aktiven v razvojni in turistični panogi. Novi člani UO so postali še Anica Horvat, Matjaž Žnidarič, Vanja Bransberger, Helmut Vratarič in Boris Štivan. Predstavnik lokalne skupnosti, sedmi član UO, bo predvidoma izbran do izrednega zbora v marcu.

"Z zamenjavo članov UO v Mura želimo še bolj okrepiti poglavitna namena šole, in sicer vzgoja mladih nogometašev tudi kot osebnosti ter vnovična postavitev Mure na nogometni zemljevid,"
so pojasnili soboški črno-beli.

"Moja in naloga članov UO je nadaljevati s poslanstvom in izpolnjevanjem ciljev NŠ Mura. Največja skrb bo posvečena vzgoji mladih in domačih nogometašev. Veliko energije bo treba vložiti v zagotavljanje finančnih sredstev. Kot vemo, gospodarski in socialni položaj v Pomurju ni rožnat. Cilj je transparentno in pregledno delovanje, NŠ Mura pa potrebuje pomoč lokalne oblasti, novoizvoljene, ter lokalnega gospodarstva in širšega gospodarstva. Izkušnje še kažejo, da NŠ Mura čedalje bolj pridobiva na zaupanju, ki je bilo porušeno zaradi dogodkov, ki so se zgodili v preteklosti. Prav tako se bo še bolj poglobilo sodelovanje in utrdila vez s starši otrok, ki nastopajo za NŠ," je po izvolitvi med drugim povedal Tomislav Knez.

Na koncu sporočila za javnost so v Fazaneriji "obračunali" še z nekaterimi mediji in komentarji na spletnih portalih: "Je pa Mura še vedno za mnoge, predvsem za anonimne komentatorje na spletnih portalih, prava kost za glodanje. Prav tako je v medijih zaokrožila vest o neplačevanju sodniških stroškov. Pomenljivo je, da so bili vsi stroški poravnani, in to še preden so mediji o tem poročali."

Za konec so Sobočani uporabili še misel najmlajšega izvoljenega predsednika ZDA. "Ne sprašuj, kaj država lahko stori zate, vprašaj se, kaj lahko ti storiš zanjo!" je znamenita misel Johna F. Kennedyja, v Fazaneriji so jo nekoliko priredili: "Še vedno se mnogi v Pomurju le sprašujejo, kaj za njih lahko naredi Mura in ne kaj lahko oni sami naredijo za Muro. Naj ne bo več pomembno, kaj lahko Mura stori za nekoga, ampak, kaj lahko nekdo stori za Muro."