Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
19.01.2015 10:05:55
Deli članek:

Pa so rekli, da bo prijateljska

vszi

Na prijateljski tekmi med dvema argentinskima kluboma je prišlo do šokantnega prekrška.

V Argentini trenutno vlada nogometno zatišje, nova sezona se bo začela šele februarja. Klubi seveda kljub temu ne počivajo, nogometaši so sredi priprav na napore, ki so pred njimi. Del priprav so kakopak tudi prijateljske tekme, med drugim sta se med seboj udarila tudi velikan Boca Juniors in aktualni prvak Racing Club. Slednji je bil za rivala iz Buenos Airesa premočan nasprotnik, slavil je kar s 4:1, bolj kot to pa je po tekmi odmevala neverjetna grobost, s katero so postregli nogometaši Boce Juniors.

Boca je tako že v uvodne pol ure prejela kar dva rdeča kartona, pri prvem je Cristian Erbes z roko udaril tekmeca v obraz, naravnost grozljiv pa je bil start, s katerim se je Leandro Marin spravil na Ricarda Centuriona. Sodnik mu je hipoma pokazal rdeči karton, zaslužil bi si tudi več tekem prepovedi igranja. Nalet na nesrečnega Centuriona je bil res zverinski, skorajda za zapor. Pa še poškodoval je Marin tekmeca! Pri Racingu se namreč bojijo, da ima Centurion zlomljeno nogo.

"Kriminalno obnašanje nogometašev Boce Juniors," so bili brez dlake na jeziku argentinski mediji, medtem ko so pri Racingu od odgovornih že zahtevali ostre kazni za glavne delikvente.