Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
19.01.2015 12:16:57
Deli članek:

Še enkrat milijon plus pet milijonov

vszi

Saga o nadaljnji usodi Josipa Iličića se nadaljuje.

Fiorentina je v 19. krogu serie A osvojila pomembne točke v Veroni, kjer je z 2:1 premagala Chievo. Zasedba iz Firenc si je ves izkupiček zagotovila v četrti minuti sodniškega dodatka, ko je v polno zadel Khouma Babacar, do želenega dosežka so gostje prišli brez slovenskega deleža.

Jasmin Kurtić je sedel na klopi za rezervne igralce, Josipa Iličića pa trener Vincenzo Montella ni uvrstil med kandidate za nastop. Bolj kot ne je jasno, da je gorenjski vezist že odigral zadnjo tekmo v vijoličastem dresu, zato pa ostaja vprašanje, kje bo nadaljeval svojo kariero.

Bologna ostaja najbolj vztrajna, toda Jojo je vztrajen še bolj, kot vodilni možje italijanskega drugoligaša s stadiona Renato Dall'Ara , ki se želi na vsak način vrniti med elito. Gorenjski vezist je odločen, da se v serie B ne bo preselil. In pika! Vsaj za zdaj Josip Iličić ostaja neomajan, zato pa je nadvse naklonjen možnosti, da bi v nadaljevanju sezone zaigral v dresu Torina.

Zadnje informacije z Apeninskega polotoka pravijo, da je tudi takšen scenarij še vedno uresničljiv. Oziroma da je uresničljiv v večji meri, kot je bil pred dnevi. Toro naj bi bil namreč pripravljen ponuditi natanko toliko denarja, kot ga je v že doseženem dogovoru med Fiorentino in Bologno. To pomeni milijon evrov posojnine in po koncu sezone obvezni odkup, kar bo stalo dodatnih pet milijonov.