Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.01.2015 13:57:46
Deli članek:

Kavčič ga je razočaral po človeški plati

vszi

Spremembe, spremembe, spremembe - Gorica se bo spomladi pokazala v precej drugačni podobi.

Gorica vnovič preživlja turbulentne čase. Ker se je po slovesu obubožane Parme nogometni klub iz Nove Gorice spet znašel v tisočerih težavah, so se nekateri resno vprašali, ali je morda ogrožena celo njegova prihodnost. Temu menda vendarle ni tako, že v kratkem naj bi Primorci spet sklenili sodelovanje s partnerjem iz Italije. To seveda ne bo Parma, najglasneje se omenja Sampdorio, pogovori pa menda potekajo tudi z nekaterimi drugimi klubi.

Ne glede na to, kdo bo prišel v obmejno mesto, pa je že zdaj jasno, da bo članska ekipa spomladi igrala v precej drugačni zasedbi. S klopi jo bo vodil Cesare Beggi, športni direktor Michele Dal Cin pa je v pogovoru za Primorske novice med drugim potrdil slovo Vasje Simčiča (ta je že pred časom podpisal za Koper), Ronalda Vanina, Lorenza Pasqualinija, Ezekiela Hentyja, Venturima Juninha, Mihe Kokola, Seada Jakupovića in Danieleja Gragnolija. Napovedal je tudi prihod Adnana Golubovića, mladega vratarja, ki je nazadnje igral za Triglav, pred tem je bil tudi član Olimpije in Interblocka. Pred vrati sta menda tudi Vlad Marin, mladi Romun iz Messine, in Vykintas Slikva, Litovec iz Modene. Oba sta uradno člana Juventusa, s katerim naj bi se Gorica prav tako pogovarjala za sodelovanje.

Je pa Dal Cin v pogovoru za primorski časnik razkril tudi to, da ga je dosedanji trener Iztok Kavčič močno razočaral. Ne toliko zaradi tega, ker je odšel v Maribor, bolj ga je zabolel način, kako je prišlo do slovesa. "6. januarja mi je Kavčič sporočil, da ne bo več trener ND Gorica. Ko sva se sestala dan kasneje, mi je rekel, da ne zaupa projektu. V bistvu pa je že podpisal za drugi klub. Po človeški plati me je razočaral, saj je v težavnem obdobju pustil na cedilu klub, ki mu sam dajem srce in tudi denar, česar ne počne noben športni direktor. Ob tem je bilo treba poiskati novega trenerja za določen čas. Če bomo sklenili nov dogovor o sodelovanju z italijanskim prvoligašem, bi utegnil partnerski klub to pogojevati s prihodom trenerja po njihovem izboru. Ne verjamem pa, da bi kakšen od uveljavljenih slovenskih trenerjev prišel k nam le za nekaj mesecev," je dejal prvi kadrovnik aktualnega pokalnega prvaka.