Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
30.09.2014 09:29:49
Deli članek:

Kras neporažen iz Trsta

Nikola Miljković

V Trstu sta prvi tržaški derbi v zgodovini odigrala Triestina in Kras, obračun na Nereu Roccu se je končal z 1:1.

Skoraj 5000 ljudi si je ogledalo prvi tržaški nogometni derbi v zgodovini. Pri Triestini, klubu z bogato tradicijo, je gostoval Kras, nogometni kolektiv zamejskih Slovencev iz Repentaborja. Kras je na tržaškem stadionu Nereo Rocco podpiralo več kot 300 navijačev, na koncu pa so domov zadovoljni odšli kar oboji. Derbi se je namreč končal z remijem 1:1, oboji so torej odnesli celo kožo. Za Kras se je tekma začela zelo slabo, Ivo Bez je že po šestih minutah izkoristil katastrofalno napako vratarja gostov Luce Budicina. Izenačenje je prišlo v 38. minuti, ko je Kras izvedel čudovito akcijo, po kateri je v polno meril Ulpiano Capalbo. V drugem polčasu je imela Triestina nekaj več od igre, toda mreži se nista več zatresli.

"Rekel bi, da Triestina ni nič kaj boljša od nas. Je pa res, da je na tokratnem derbiju morda pokazala za odtenek več. Verjetno nas je zdelala tudi trema, tržaški derbi je pač s seboj prinesel tudi pritisk, ki ga doslej nismo bili vajeni," je Ekipi24 zaupal nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar. Slednji zdaj igra za Kras, toda v ponedeljek je bil le v vlogi opazovalca, saj mu je poškodba preprečila nastop.

Kras po štirih odigranih krogih ostaja brez zmage, a ima kar tri remije. Tudi Triestina je še brez zmage, zanjo je bila to šele druga osvojena točka v novi sezoni.