Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
30.09.2014 09:12:39
Deli članek:

Odigrali bojevito in srčno

Grega Wernig

Novogoričani so se končno le dokopali do šele druge prvenstvene zmage v tej sezoni!

Kako so si oddahnili! Gorica je po dolgem času spet slavila in se vsaj za nekaj časa dvignila iz nevarnih voda na prvoligaški lestvici. V Novi Gorici je bila Krka sicer zahteven zalogaj, toda domači so vseeno našli dovolj moči, da so Dolenjce odpravili z 2:1. Pa čeprav so prejeli kar dva rdeča kartona. Nič čudnega torej, da je po koncu obračuna v taboru domačih vladalo precejšnje zadovoljstvo.

"Tri točke smo nujno potrebovali, tudi za dvig samozavesti. Igralci so bili že precej načeti," je priznal Miran Srebrnič, pomočnik trenerja Luigija Apollonija, strelec zmagovitega zadetka Luka Majcen je pristavil: "Takšne tekme so vedno neugodne. Tekma je bila težka. Utrpeli smo poškodbo, rdeči karton, končali smo z dvema igralcema manj. Odigrali smo bojevito in srčno. Če bomo na vsaki tekmi to pokazali, se nam ni treba bati za naprej."

Za vrtnice je bila to sicer prva prvoligaška zmaga po 17. avgustu letos, skupno pa šele druga. Krka je izgubila osmič in zna se zgoditi, da bo to usodno za Miloša Rusa. Šušlja se namreč, da bi trener novomeščanov lahko dobil nogo.