Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
14.08.2014 09:30:14
Deli članek:

Vršič: Imeli smo nekaj paničnih minut

Grega Wernig

Hladen kot špricar je z bele točke dvakrat zatresel goriško mrežo in Maribor popeljal do zmage v superpokalu, tudi sicer se je igra vijoličastihv Novi Gorici vrtela okrog razpoloženega Dareta Vršiča.

"Zelo sem vesel. To je moja druga lovorika v Mariboru, poleg tega superpokala v dozdajšnji karieri še nisem osvojil, zato je zadovoljstvo še toliko večje," pravi izkušeni apaški vezist.

Zasedba iz Ljudskega vrta je na koncu slavila s prepričljivih 4:1, toda v prvi polovici drugega polčasa so Goričani vijoličastim vendarle povzročali nekaj preglavic. "Res je, v nadaljevanju nam je v nekem obdobju popustila zbranost, kar so Goričani izkoristili. Imeli smo nekaj paničnih minut, toda nato je tretji gol nasprotnika pokončal. Stvari smo spet vzeli v svoje roke in tekmo zlahka pripeljali do konca," je povedal Dare Vršič, ki ga veseli tudi spoznanje, da je Nusmir Fajić naposled prekinil strelski post, Jean-Philippu Mendyju navkljub lepi priložnosti še ni uspelo: "Popolnoma jasno je, da napadalci živijo od golov. Vesel sem, da se je Fajiću odprlo in močno verjamem, da se bo v prihodnje tudi ostalim."

Čeprav je v soboto »na meniju« gostovanje v knežjem mestu, misli že uhajajo tudi proti play-offu lige prvakov. Težko si je predstavljati, da bi bilo drugače. "Seveda se pogovarjamo o Celticu, toda tako kot smo bili osredotočeni na superpokal, bomo zdaj na dvoboj s Celjem. Škoti šele potem pridejo v ospredje," je sklenil Dare Vršič.

Grega Wernig