Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
13.08.2014 20:27:01
Deli članek:

Nemški superpokal Dortmundčanom

Reuters

Francozi so že začeli s svojim prvenstvom, Angleže prvi krog čaka ta vikend, nemška bundesliga pa se prične čez osem dni. Pri aktualnih svetovnih prvakih pa so že naredili uvod v novo sezono, in sicer sta se v superpokalu pomerila domačin Borussia Dortmund, ki je v prejšnji sezoni osvojila naslov nemškega pokalnega zmagovalca in Bayern iz Münchna, ki je bil najboljši v bundesligi.

Obe moštvi sta obračun odigrali v zelo zdesetkanih zasedbah, pri rumenih so manjkali prvi vratar Roman Weindenfeller, odlični branilec Mats Hummels in prvi zvezdnik Marco Reus, ki je v teh dneh prva tema v nemškem klubskem nogometu, potem ko je predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge izdal, da ima petindvajsetletnik zelo nizko odkupno klavzulo (samo 25 milijonov evrov) in s tem povzročil pravo paniko v vrstah Borussie.

Še bolj oslabljeni kot domačini so bili Bavarci. Pep Guardiola ni mogel računati na prva zvezdnika, Nizozemca Arjena Robbna in Francoza Francka Riberyja, manjkal je tudi odlični vezist Bastian Schweinsteiger.

Manj se je odsotnost nekaterih pomembnih članov prve enajsterice poznala Borussii, ki je na tekmi povsem dominirala in na koncu več kot zasluženo slavila z 2:0. Najprej je več kot 80 tisoč navijačev v delirij spravil prvi zvezdnik Armenije Henrik Mhitarjan, ki je v 23. minuti izkoristil slabo izbijanje Davida Alabe in z močnim strelom premagal nemočnega vratarja Manuela Neuerja.

Vodstvo je v 62. minuti z nebeškim skokom in odličnim strelom z glavo povišal gabonski reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang, ki si je po zadetku privoščil prav posebno, zanj značilno proslavljanje. Na glavo si je nadel masko Spidermana in zvabil nasmeške na obraze soigralcev, trenerskega štaba in vseh navijačev.