Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
13.08.2014 21:05:11
Deli članek:

Bayern šele na polovici priprav

Reuters

Po porazu v superpokalnem obračunu z Borussio se je oglasil kapetan Bayerna Philipp Lahm, ki pravi, da njegovo moštvo enostavno še ni dovolj dobro telesno pripravljeno.

Borussia je slavila z 2:0, kar precej članov Bayerna pa še vedno lovi pravo formo, čeprav se začetek prvenstva nezadržno približuje. Časa ni več veliko, bundesliga se namreč začne prihodnji konec tedna.

Med tekmo je bilo očitno, da nekateri igralci Bayerna ne morejo slediti ritmu, ki so ga narekovali rumeno-črni. To pa niti ni presenetljivo, saj je bilo v bavarski ekipi pet igralcev, ki so nastopili na svetovnem prvenstvu in so se šele pred kratkim pridružili preostalemu delu moštva.

Kapetan Lahm je dvoboj začel na klopi in na začetku drugega polčasa vstopil namesto Thomasa Müllerja. "V naši ekipi je precej igralcev, ki so se šele pred kratkim začeli s treningom. Kar nekaj fantov je poškodovanih in so ostali doma, zato je bilo vse skupaj še toliko težje. Trenutno smo šele na polovici pripravljalnega obdobja," je dejal Lahm.

Dodatno skrb trenerju Pepu Guardioli povzroča še poškodba Javija Martineza, ki je moral zaradi težav s kolenom igrišče zapustiti že po pol ure igre.

Bayern bo tekmo prvega kroga nemškega prvenstva odigral 22. avgusta, ko bo na Allianz Areni gostoval Wolfsburg.