Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
03.09.2024 14:11:20
Deli članek:

Slovenec na Poljud? Hajduk želi pripeljati tega reprezentanta

Profimedia

Dalmatinci krenili v lov na Slovenca.

Iz Evrope je klavrno hitro izpadel, zdaj želijo v Hajduku vsaj uspešno sezono doma. Vemo, kaj pomeni uspešna za številno navijaško armado 'bilih': to je osvojitev tako želenega naslova hrvaškega prvaka, na katerega Hajduk čaka že vse od leta 2005.

A za to bo treba za seboj pustiti izjemno močni Dinamo, ki bo spet igral v ligi prvakov. Zagrebški modri so glavni kandidat za prvo mesto, v Hajduku pa vedo, da za boj s 'purgerji' potrebujejo okrepitve. Te dni so zato zelo aktivni na trgu, saj je rok za prestope v hrvaški ligi 5. september. In ena od okrepitev naj bi bil, kot piše hrvaška Slobodna Dalmacija, tudi Slovenec.

Gre za Jana Mlakarja, ki je med letoma 2021 in 2023 že nosil dres ponosa Dalmacije. Lani poleti je za več kot trimilijonsko odškodnino odšel v Piso, toda njegove minute v drugi italijanski ligi so omejene. To je povsem drugače od tistega, kakšno vlogo je imel pri Hajduku, zato ni čudno, da je želja po vrnitvi v Split obojestranska. Vodstvo 'bilih' naj bi se dogovarjalo za posojo slovenskega reprezentanta, na drugi strani naj Pisi to ne bi ravno dišalo in bi ga raje prodala. Bomo videli, ali se bodo kluba in igralec v naslednjih dveh dneh uspeli dogovoriti.

Profimedia