Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.09.2024 09:57:59
Deli članek:

Kaj si misli o odmevni odločitvi Alberta Riere? Nekdanji kapetan je spregovoril brez dlake na jeziku

Martin Metelko

Zdaj že nekdanji kapetan Celja Denis Popović je spregovoril o (za mnoge presenetljivem) slovesu od aktualnih državnih prvakov.

Takoj po vrnitvi na klop Celja je Albert Riera poskrbel za kar nekaj pretresov. Že takoj po vrnitvi je napovedal veliko čistko, saj je bil nezadovoljen s prevelikim številom nogometašev v klubu. Med tistimi, ki so se morali posloviti, je bil za mnoge zelo presenetljivo tudi kapetan Denis Popović, ki je bil pomemben motor te ekipe, ki je osvojila naslov državnih prvakov. 

Izkušeni Celjan se je s kar nekaj grenkobe poslovil od kluba, tudi navijači so bili mnenja, da bi si Popović zaslužil drugačno slovo. Zdaj je že nekdanji celjski kapetan v podkastu Žoga je okrogla spregovoril o svojih občutkih in o tem, kaj si misli o potezi Alberta Riere: "Bil sem presenečen, a spoštujem trenerjevo odločitev. On je tisti, ki odloča, kdo bo igral in kdo ne. Ko je bil Riera prvič v Celju se je veliko stvari poklopilo tudi v rezultatskem smislu. Ko so rezultati dobri je v vsakem moštvu dobro vzdušje. Če primerjam oba njegova mandata, sta meni osebno to dva različna trenerja. V prvem njegovem mandatu je šlo vse po maslu, v drugem pa je vse skupaj najbrž tudi posledica preštevilnih tekem. A principi kot so način dela, želja, motiviranost in pristop pa ostajajo pri njem isti," je razmišljal Popović in zaključil: "V svoji karieri imel precej starejših kapetanov, kot so moja trenutna leta. Na Poljskem in v Rusiji sem imel za kapetana soigralca starega 39 in 40 let in zadnji dve sezoni sta imela minimalno minutažo. Ampak, trenerja sta jima rekla, da ju potrebujeta za spodbudo in vodenje v garderobi. Pomembna sta bila, da zaščitita igralce pred javnostjo in pred navijači. Mislim, da bi lahko v Celju to speljali drugače, pripravljen bi bil sprejeti manjšo minutažo, saj sem si kariero želel končati v Celju. Vodenje v slačilnici je zelo pomembno, soigralci so mi sledili in so me poslušali. Avtoritete si nisem zaslužil s tem, da sem prišel v garderobo, udaril po mizi in dejal, da sem šef. To sem si prislužil s svojim odnosom na treningih in tekmah pa tudi s svojimi igrami. Res bi to lahko drugače izpeljali, a to je odločitev trenerja. Zgodba je zaključena, Celju želim le vse najboljše, ne nazadnje so to še vedno moji igralci, moji soigralci in moji prijatelji. Vsakega njihovega uspeha se razveselim, kot bi ga doživel sam."