Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.08.2024 13:59:57
Deli članek:

Meteorski vzpon nadarjenega Ljubljančana, bliskovit skok iz druge slovenske lige v – veliki Milan

alesfevzer.com

Tudi takšne zgodbe lahko spiše šport, še posebej nogomet. Nič ni nemogoče, vztrajnost in delo pa sta mnogokrat nagrajena. Slovenski nogomet je spisal še eno vzpodbudno in navdihujočo zgodbo.

Dvajsetletni branilec iz Ljubljane Damir Zukić se po komaj petih tekmah v slovenski prvi ligi seli k velikanu Milanu. Že res, da (še) ne bo zakorakal na veliki oder in kar takoj zaigral v serie A, postal je namreč član tamkajšnje ekipe U-23 v novem projektu 'Milan Futuro'. Prihodnost nekdanjega evropskega prvaka je torej tudi zdaj že nekdanji član Primorja, ki bo v nadaljevanju letošnje sezone igral v tretjem rangu italijanskega nogometa. Milan U-23 nastopa v skupini B lige serie C.

Ajdovci so ponosni na svojega fanta, s katerim so ravno to poletje po le nekaj mesecih skupne poti podaljšali pogodbo. Po naših informacijah naj bi sinovi burje skupaj z bonusi prejeli približno 600 tisoč evrov odškodnine, kar bo za proračun novega prvoligaša več kot dobrodošel znesek. "Dado, vse dobro in srečno naprej!" so severni Primorci zapisali na svojem instagram profilu.

O angažiranju nadarjenega Slovenca so se razpisali tudi Milančani in njegov pompozni prihod ovekovečili na svojih kanalih.

Zukić je pred prestopom v Ajdovščino sredi minule sezone igral za ljubljansko Ilirijo, pred tem je bil član mlajših selekcij Vrhnike.