Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Lucijan Pejčič
Lucijan Pejčič
31.08.2024 10:34:29
Deli članek:

Nove podrobnosti incidenta: Rečani poškodovali punčko in fantka, policija delovala taktično in ... Plus

alesfevzer.com

Po odmevnem slovensko-hrvaškem obračunu v Stožicah se prah nikakor ne poleže.

Še vedno odmevata tako petarda Olimpijinih nogometašev kot tudi sramotna in strahopetna poteza reških navijačev, ki so v obupu zaradi zeleno-bele simfonije na igrišču uteho poiskali v ogrožanju življenj vseh okoli sebe.

Člani navijaške skupine Armada so prišli na idejo, da bi bilo goreče bakle zabavno zmetati na zelenico in na ta način z njim ljubo folkloro prekiniti blamažo svojih ljubljencev, če so ti pač v igri mačke z mišjo povsem nemočni. Pravzaprav so v tej nameri popolnoma uspeli, rezultatski zaostanek so omejili na pet zadetkov, saj po prekinitvi vnema in zagon zmajev nista več bila na visoki ravni in rezultat ni ušel še k višjim številkam.

A pri tem ni ostalo. Med tistimi Hrvati, ki so vihteli goreče bakle, so bili drznejši (ali bolj nori, morda bolj opiti) posamezniki, ki so želeli nadgraditi incident. Zakaj ostati pri dolgočasni prekinitvi z baklami na igrišču, saj takšni prizori v ultraškem svetu vendarle niso nič posebnega, so se bržčas vprašali. Nekaj gorečih bakel je tako poletelo proti tribunam A in C, na sedeže, kjer so sedeli domači privrženci, a v glavnem miroljubne družine z otroci.

Eden od hrvaških novinarjev (SportNews) je včeraj objavil podrobnosti o posledicah sprevrženega dejanja Armade.