Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
30.08.2024 22:15:05
Deli članek:

Nora tekma v Lendavi! Domžale vodile z 2:0, Nafta je bila 'klinično mrtva', nato pa zabila pet golov

Jure Zauneker/Vestnik

Lendavčanom je v obračunu z dvakratnimi prvaki uspel epski preobrat za drugo zmago v dozdajšnjem delu prvenstva.

Po prvi polovici prvega polčasa uvodne preizkušnje sedmega prvenstvenega kroga se je zdelo, da v ligi ne bo več ekipe brez zmage. Domžalčani so pod vznožjem vinogradov vodili z 2:0 in imeli vse pod nadzorom, ampak to ni bilo dovolj za ves izkupiček. V nadaljevanju so popustili, kar so Lendavčani unovčili, vstali od mrtvih, in dosegli pet golov za epski preobrat.

Zgodnje domžalsko vodstvo

Že prva domžalska grožnja v 35. sekundi je razkrila razpoko v lendavski obrambi, ki se je kmalu potem slabo odzvala še po podaji iz kota in gostje so se veselili zgodnjega vodstva. Žogo je v kazenski prostor poslal Danijel Šturm, neoviran pa jo je s približno 15 metrov odlično zadel Mario Krstovski in zatresel mrežo.

Po vodstvu so dvakratni prvaki narekovali ritem, naftaše je zaostanek očitno tako osupnil, da so bili neprepoznavni. Pri gostiteljih je bilo premalo odločnosti in agresivnosti, da bi lahko rumeno zasedbo spravili v večje težave, sredi prvega dela pa je bilo že 0:2. Danijel Šturm je znova podal iz kota, Mario Krstovski je žogo preusmeril v gnečo pred vrata, kjer se je po 'biljardu' od Kristijana Tojčića odbila za hrbet Zsomborja Senka. Ampak Domžalčani se sprva niso veselili, odziv je bil zares vsaj malce čuden. Kot bi gostje pričakovali, da bo sodnik zadetek zaradi takšnega ali drugačnega razloga razveljavil, tudi mnogi med gledalci so potrebovali kar nekaj časa, da so dojeli, da se je izid spremenil …

Slaba podoba Nafte, ampak ...

Prevladovalo je mnenje, da je dvoboj odločen. Nafta ni kazala podobe ekipe, ki bi se lahko vrnila v tekmo, toda nogomet je vnovič potrdil svojo nepredvidljivost in gostiteljem je do odhoda na odmor presenetljivo uspelo izenačiti. Sprožilec za več energije sta bila obetavna poskusa Luke Božičkovića, ki je moral sicer nekaj trenutkov pozneje zaradi poškodbe predčasno z igrišča. Domačinom je upanje vrnil Zsombor Kalnoki-Kis, ki je potem, ko mu je žogo nastavil rezervist Szabolcs Szalay, odlično udaril z roba kazenskega prostora, v zadnji minuti prvega dela pa je vajo ponovil Hristijan Georgievski, ki se je izkazal po podaji Amadeja Mariniča z leve strani.

Jure Zauneker/Vestnik

V nadaljevanju šov naftašev

Lendavčani so bili kar naenkrat v psihološki prednosti, ki bi jo kmalu unovčili že takoj po vrnitvi iz slačilnice. Milan Klausz je sam krenil proti domžalskim vratom, a se je v odločilnem trenutku zapletel, toda kljub temu je varovancem Jozsefa Bozsika že v 49. minuti uspel popoln preobrat. In to na kakšen način … Hristijan Georgievski se je pripravljal, da bo izvedel prosti strel le nekaj metrov od polovice igrišča. Pripravljal se je, da bo podal v kazenski prostor, nakar je opazil, da stoji Ajdin Mulalić precej daleč od vrat in ga poskušal presenetiti. Na navdušenje gledalcev je namen dosegel, toda uspelo mu je tudi ob izdatni pomoči izkušenega čuvaja mreže, ki se je pravočasno vrnil do golove črte, a potem katastrofalno posredoval in zgrešil žogo.

Zdaj so bili v šoku gostje, da bi bilo za njih vse skupaj še hujše, pa so po slabi uri igre ostali z igralcem manj. Rene Rantuša Lampreht je s prekrškom preprečil Milanu Klauszu, da bi imel odprto pod do gola in si prislužil rdeči karton. A tudi to za goste še ni bilo najhuje, za kar je poskrbel Szabolcs Szalay, ki je fantastično izvedel prosti strel za 4:2.

Dvakratni prvaki so razpadli, posledično je v njihovo mreži odjeknila petarda. Domačini so uprizorili naslednjega v nizu hitrih prehodov v napad, Tom Kljun je idealno zaposlil Milana Klausza, ki se je ob soočenju z Ajdinom Mulalićem odzval v slogu najboljših napadalcev in ga ugnal s prefinjenim strelom. Zmagovalec je bil dokončno odločen, zadnja tretjina obračuna je bila ob uživanju privržencev Nafte zgolj formalnost.

Nafta – Domžale 5:2 (2:2)

Lendava – Športni park. 900 gledalcev. Glavni sodnik: Žan Jazbec (Dol pri Ljubljani).

Strelci: 0:1 Krstovski (2), 0:2 Tojčić (21, avtogol), 1:2 Kalnoki-Kis (43), 2:2 Georgievski (45), 3:2 Georgievski (49), 4:2 Szalay (59), 5:2 Klausz (65).

NAFTA: Senko (od 46. Mauricio), Pirtovšek, Tojčić, Dumančić (od 81. Dragoner), Marinič, Hrka (od 70. Lesjak), Georgievski, Božičković (od 40. Szalay), Kalnoki-Kis (od 70. Brkić), Kljun, Klausz. Trener: Jozsef Bozsik.

DOMŽALE: Mulalić, Perc, Offenbacher, Rantuša Lampreht, Milić, Hodžić (od 76. Bobarić), Baruca (od 82. Krupić), Vučkić (od 76. Gobec), Šturm (od 76. Hrvatin), Krstovski, Kolobarić (od 61. Tolić). Trener: Matej Podlogar.

Rumeni kartoni: -

Rdeči karton (0-1): Rantuša Lampreht (57).

Jure Zauneker/Vestnik
Lestvica:

1. Bravo 6 4 1 1 12:5 13
2. Koper 6 4 0 2 9:2 12
3. Olimpija 6 3 3 0 8:3 12
4. Mura 6 4 0 2 8:6 12
5. Maribor 5 2 3 0 9:5 9
6. Primorje 6 3 0 3 8:9 9
7. Celje 5 2 1 2 8:9 7
8. Nafta  7 2 0 5 7:14 6
9. Radomlje 6 1 1 4 5:9 4
10. Domžale 7 0 1 6 5:17 1