Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.08.2024 13:17:11
Deli članek:

Še en Slovenec bo oblekel dres velikana, izpolnil je svoje otroške sanje

Nk Aluminij

Lan Jovanović zapušča Aluminij in se seli v italijansko prestolnico k tamkajšnjemu nogometnemu velikanu Romi, ki bo Kidričanom zanj plačala odškodnino.

Osemnajstletni vratar je v Kidričevo prišel v lanskem poletnem prestopnem roku, Najprej je nastopal za mladinsko ekipo, svoj krstni nastop za člansko ekipo pa je doživel v Ljudskem vrtu v 20. krogu Prve Lige Telemach proti ekipi Maribora. Vse do konca lanske sezone je Lan Jovanović stal na vratih članske ekipe, ob tem pa si je priboril tudi vpoklic selektorja slovenske reprezentance do let 19 Miša Brečka. Za mladinsko izbrano vrsto je tako debitiral na tekmi proti Italiji.

Lan Jovanović je v lanski sezoni zabeležil skupaj 17 prvoligaških nastopov za rdeče-bele, prav tako ima tri prvenstvene nastope za Aluminij že v letošnji sezoni. V lanski je enajstkrat nastopil tudi za mladinsko selekcijo, kjer je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno štirikrat, medtem ko mu je med člani to uspelo trikrat.

Nk Aluminij


Osemnajstletni vratar, ki je svojo kariero začel v rodnem Velenju pri tamkajšnjem Rudarju, je ob odhodu v tujino poudaril, da gre za izjemno priznanje ob selitvi v enega izmed najslovitejših svetovnih klubov ter da ga čaka še ogromno dokazovanja: "Najprej bi se seveda rad zahvalil vsem v Nogometnem klubu Aluminij, da so mi ponudili priložnost. Posebej rad bi se zahvalil trenerju vratarjev Martinu Jarcu, ki je ves čas verjel v moje delo in mi kljub moji mladosti povsem zaupal. Seveda gre za velik korak v moji karieri, vendar verjamem, da se bom v izjemno ostri konkurenci znašel, ter si izboril mesto – najprej v ekipi, ki nastopa v Primaveri. Obenem bi rad dodal, da gre nenazadnje za izpolnitev mojih otroških želja, tako bom zagotovo naredil vse, da upravičim zaupanje tako velikega kluba, kot je Roma. Vsem rdeče-belim navijačem ter nekdanjim soigralcem pa želim, da se ob koncu sezone veselijo ponovne uvrstitve med prvoligaše."

Jovanović se bo v mladinski vrsti Rome pridružil rojaku Lovru Goliću, ki je bil že nekajkrat priključen članski ekipi. Sinovi volkulje imajo sicer pri članih le dva vratarja - Srba Mileta Svilarja in Avstralca Mathewa Ryana, na vrata prve ekipe pa trkata v Braziliji rojen Renato Marin ter Latvijec Vladislavs Razumejevs. Njun kokurent bo odslej tudi 18-letni Slovenec.