Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.08.2024 21:00:04
Deli članek:

Bijol in Lovrić s pomembno zmago v Italiji

profimedia

Slovensko obarvani italijanski nogometni prvoligaš Udinese je v 2. krogu elitne italijanske lige gostil rimski Lazio in ga premagal z 2:1.

Videmčani, ki so prvenstvo prejšnji teden začeli z remijem, ta je bil že 20. od začetka prejšnje sezone, kar je največ v petih najmočnejših evropskih ligah, so tokrat pričakali Lazio.

Tekmo, na kateri je Jaka Bijol igral ves čas, so dobro začeli in povedli v peti minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel 23-letni in kar 201 centimeter visoki Lorenzo Lucca, ki ga je videmski klub pred sezono dokončno odkupil od Pise za osem milijonov evrov.

Florian Thauvin je v 49. minuti podvojil prednost videmske zasedbe, pri kateri je slovenski reprezentant Sandi Lovrić v igro vstopil v 66. minuti, le dve minuti pozneje pa je bil pri domačih izključen Hassane Kamara. Lazio je številčno premoč unovčil zgolj za zmanjšanje zaostanka, v 95. minuti je zadel Gustav Isaksen.

Parma pa je gostila Milan in ga presenetila z zmago z 2:1. Gostitelji so povedli v drugi minuti z golom Dennisa Mana, Christian Pulisic pa je v 66. minuti izid izenačil. Zmago domačim je v 77. minuti zagotovil Matteo Cancellieri.

Ob 20.45 bosta še tekmi Monza - Genoa in Inter Milano - Lecce.

V nedeljo bo Fiorentina gostila Venezio Domna Črnigoja, Torino bo igral proti Atalanti, Roma proti Empoliju Petra Stojanovića, Napoli pa proti Bologni.

Krog bosta v ponedeljek zaprla obračuna Cagliari - Como in Verona - Juventus.